10 Mart YÖKDİL sınav yerleri açıklandı mı

10 Mart YÖKDİL sınav yerleri açıklandı mı
YÖKDİL sınavı 2019 yılında 10 Mart tarihinde yapılacak. Sınava girerken adayların yanlarında bulundurmaları gereken belgeler arasında sınav giriş belgesi de bulunuyor. YÖKDİL sınav yerleri ile ilgili güncel açıklamaları haberimizden okuyabilirsiniz.

YÖKDİL SINAV YERLERİ AÇIKLANDI MI?

YÖKDİL sınav giriş belgesi henüz yayınlanmadı. Yayınlanır yayınlanmaz haberimiz içerisine eklenecektir.

Sınav giriş belgesinin http://yokdil.yok.gov.tr" adresi üzerinden 4- 9 Mart tarihleri arasından erişime açılması bekleniyor.

YÖKDİL SINAVI NE ZAMAN?

YÖKDİL sınavı 10 Mart Pazar günü yapılacak. Adaylara, çoktan seçmeli ve 5 (beş) cevap şıklı 80 (seksen) adet soru sorulacak ve 180 (yüz seksen) dakika sınav süresi verilecektir.

YÖKDİL Sınavı nedir?

YÖKDİL Sınavı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi  ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenmektedir.

YÖKDİL sınav soruları Ankara Üniversitesi tarafından hazırlanmakta, sınav organizasyonu  ise Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilmektedir.

Aday Başvuruları : 30 Ocak - 08 Şubat 2019 (saat 18:00'e kadar)
Sınav Giriş Belgelerinin Yayımlanması : 04 - 09 Mart 2019
Sınav Tarihi : 10 Mart 2019
Sınav İtirazı : 11 - 15 Mart 2019

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum