10. Sınıf Semih Ofset Felsefe Sayfa 160 Cevapları

10. Sınıf Semih Ofset Felsefe Sayfa 160 Cevapları
10. Sınıf Semih Ofset Yayınları Felsefe Sayfa 160 Sorularını ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Ancak, her ne kadar mahkemeler sabitlenmemeliyse de yargılamalar, yasanın lafzına her zaman uygun olacak derecede sabit olmalıdır. Eğer hakimin kişisel görüşü olursa insanlar sorumluluklarının doğasını tam olarak bilmeden toplum içinde yaşarlar. Kaynak: Baron De Montesquieu, Yasaların Ruhu.

1. Metinde hangi felsefi kavramlar kullanılmıştır? Altını çiziniz.

Cevap: Yönetim, yasalar, yargılamalar, halk

2. Metin felsefenin hangi sorunu ile ilgilidir? Bu sorun filozof tarafından nasıl ele alınmıştır? Düşüncelerinizi sözlü olarak ifade ediniz.

Cevap: Siyaset Felsefesi ile ilgili kavramlar kullanılmıştır.

3. Metinde geçen felsefi konu bugün siyaset felsefesi bağlamında nasıl yorumlanabilir? Sınıfınızda arkadaşlarınızla tartışınız. Ortak çıkarımlarınızı defterinize yazınız.

Cevap: Siyasi iktidarın oluşumunu, kaynağını kullanılış biçimini yaşanılan durumdan daha iyi bir durum olup olmadığını ele alan bilgi dalıdır. Bu bağlamda bu metin yönetimlerin ne olduğu nasıl olduğu nasıl seçildiği ile ilgili görüşler ortaya konmuştur.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
2
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.