15-20. yüzyıllar arasında Avrupa’da yaşanan bilimsel gelişmelerin günümüzde insan yaşamına etkileri nelerdir

15-20. yüzyıllar arasında Avrupa’da yaşanan bilimsel gelişmelerin günümüzde insan yaşamına etkileri nelerdir
15-20. yüzyıllar arasında Avrupa’da yaşanan bilimsel gelişmelerin günümüzde insan yaşamına etkileri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

XVI. yüzyılda Almanya’da başlayan Reform Hareketleri tüm Avrupa’ya yayılarak eğitimde kilise hakimiyetine son vermiş, böylece düşünceyi ve gelişmeyi engelleyen dini etkenler ortadan kaldırılmıştır. Aydınlanma Çağı ile akla dayanan düşünce sistemi Avrupa’ya egemen olmuştur. Bu dönemde özellikle doğa bilimleri hızlı bir gelişme göstermiştir. Tüm bu gelişmeler teknik alanda da büyük ilerlemelere yol açmıştır. XVIII. yüzyılın sonlarında buharlı motorun icadıyla üretimde kol gücünden makine gücüne geçilmiş, üretim hızla artmıştır. Tüm bu gelişmeler günümüz bilim ve teknolojisinin temelini oluşturmaktadır.

On beşinci yüzyılda Avrupa'da yaşanan en önemli gelişmelerin temeli, pusulanın kıtaya gelişi ve harita kullanımının yaygınlaşmasına dayandırılmaktadır.

Her ne kadar icadı ikinci yüzyıla dayansa da, ilkel pusulanın Avrupa’ya gelişi on üçüncü yüzyılı, yaygın bir şekilde kullanılması ise on beşinci yüzyılı buldu. Yine on beşinci yüzyılda, tecrübeli denizciler tarafından hazırlanan, o tarihe dek yapılan en güvenilir harita olan ve ‘isolario’ adı verilen kılavuz kitaplar sayesinde denizcilik ve keşifler altın çağını yaşadı.

Okyanuslara açılmaya başlanmasının ardından gerek güzel sanatlara gerekse de edebiyat ve bilime olan merak arttı. Düz olduğu sanılan dünyanın yuvarlak olduğunun ve hem güneşin hem de kendi eksenin etrafında döndüğünün öğrenilmesi, Amerika’nın keşfedilmesi temelde bu sayede oldu.

1215
4335
855
801
801
1000
4148
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.