15 Temmuz'da bankalar açık mı

15 Temmuz'da bankalar açık mı
15 Temmuz'un resmi tatil olması nedeniyle çoğu kurumlar tatil olacak. Peki, 15 Temmuz'da bankalar açık mı, 15 Temmuz Pazartesi günü bankalar, PTT ve noter çalışacak mı?

15 Temmuz Pazartesi günü hastaneler, PTT, noter çalışacak mı? İşte konu ile ilgili detaylar...

15 TEMMUZ'DA BANKALAR AÇIK MI?

15 Temmuz resmi tatil olduğu için bankalar tatil olacak. Bankalarda işi olan vatandaşların 16 Temmuz Salı gününü beklemeleri gerekiyor.

15 TEMMUZ'DA PTT VE NOTER AÇIK MI?

15 Temmuz Pazartesi günü bankalar gibi PTT ve noterlerde kapalı olacak. Aynı şekilde PTT ve noterlerde işi olanların ertesi gün işlemlerini gerçekleştirmesi gerekiyor.

PAZARTESİ EFT YAPILABİLİR Mİ?

EFT bankalar arası para transferi olduğu için internet üzerinden EFT yapılabilir ancak alacaklı hesaba paranın geçmesi bir sonraki mesai başlangıcı olur. Yani aynı hafta sonlarında olduğu gibi işlem yapılabilir ama para mesai saatleri içerisinde geçer. Bu da 15 Temmuz Pazartesi günü yapılan EFT’nin alacaklı hesaba Salı günü 09:00’da geçmesiyle sonuçlanır.

Öte yandan bankalarla bağlı olarak işlem yapan kurum ve kuruluşlar da resmi tatil nedeniyle kapalı olur. Örnek olarak noterler, PTT’ler ve kargo şirketleri de bugünlerde kapalı olur.

Resmi tatil süresinin bitmesiyle birlikte bankalar ve diğer kurumlar normal çalışma sistemlerine geri dönerler yani. Yani 16 Temmuz 2019 Salı günü bankalarda yeniden işlem yapılabilecek.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.