16 Eylül 2016 Cuma Bankalar Noter Vergi Dairesi ve Tapu Açık mı?

16 Eylül 2016 Cuma Bankalar Noter Vergi Dairesi ve Tapu Açık mı?
Kurban Bayramı bilindiği üzere 12 Eylül Pazartesi günüden başlamak üzere 4 gün resmi tatil olarak belirlenmiştir. Resmi tatillerde tüm bankalar kamu kurumları Noterler Tapu Müdürlükleri gibi tüm yerler kapalı olacaktır ve hiç bir işlem yapılamayacaktır.

Peki 16 Eylül Cuma günü İşlemler açık olacak mı hangi işlemler yapılabilir banka, noter Tapu Müdürlüğü, Vergi dairesi gibi kurumlar da işlem yapılması mümkün olacak mı derseniz kısaca izah edelim.

Bankalar 16 Eylül cuma günü özel veya kamu bankası farketmeksizin açık olacak ve tüm işlemlerin yapılacaktır tüm bankaların şubeleri açık olacak ve normal gün gibi işlemler devam edecektir.

Yine Noterlerde 16 Eylül cuma günü işlem yapmaları beklenmektedir. En azından açık noter bulanabilir.  Ancak Kamu kurumu olan Tapu Müdürlükleri Muhtemelen personel idari izinli olacaklarından işlem yapmak zor olacaktır. İdari izinlerde asgari düzeyde personel bulundurulduğundan Özellikle Tapu Müdürlüklerinde işi olanlar cuma gününe planlama yapmaması gerekir. Kısaca Cuma gününe resmi işlem planlamak sıkıntılara neden olabilir. Yine Vergi daireleri de kısmen çalışacaktır.

Bayram tatilinde havale ve EFT işlemleri nasıl olacak kredi ödemeleri kredi kartı ödemeleri nasıl olacak derseniz kısaca izah edelim. Banka havale işlemi yani aynı bankanın başka şubesine dilediğiniz zaman gece gündüz, hafta sonu veya resmi tatil farketmeden dilediğiniz zaman havale yapabilirsiniz. Yine ATM lerden aynı banka olmak şartı ile havale yapılabilir. İnternet Bankacılığı yada Mobil Bankacılık dahil olmak üzere havale işlemi her daim yapabilirsiniz. Yine aynı banka kredi kartınıza havale yada ödeme yapmanız mümkün.

Ancak, EFT yani başka bir banka hesabına yada başka bankadaki kredi kartınıza para yollamanız mümkün değildir. resmi tatil boyunca. Örneğin EFT işleminiz var ise 09 Eylül 2016 cuma günü saat 17:00 a kadar yapmanız gerekir saat 17:00 dan sonra yapılacak her eft işlemi bir sonraki iş gününe kalır yani 16 Eylül Cuma günü karşı hesaba geçer.

Yine 11-12-13-14 ve 15 Eylül de vereceğiniz tüm EFT talimatları 16 Eylül sabahı ilgili hesaba yansıyacaktır. Özetle Hafta sonu ve bayram tatili ile birlikte bankalar kapalı olacaktır. Ancak Cuma yani 16 Eylülde tüm işlemler normal olarak devam edecektir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.