2018 AÖL 3. dönem soruları ve cevapları

2018 AÖL 3. dönem soruları ve cevapları
MEB tarafından 7-8 Temmuz 2018 tarihlerinde yapılan Açık Öğretim Lisesi (AÖL) soruları ve cevapları şimdiden merak edilmeye başlandı. AÖL 3. dönem sınav soruları ve cevapları açıklandı

AÖL 3. dönem sınav soruları ve cevapları ne zaman yayınlanır? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 7-8 Temmuz 2018 tarihlerinde yapılan Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 3. dönem sınavları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Sınava katılan öğrenciler AÖL sınavları ardından soruların ve cevapların ne zaman yayınlanacağını öğrenmek istiyor. AÖL soruları ve cevap anahtarı hakkındaki bilgileri haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. İşte AÖL sınavları hakkında merak edilen tüm detaylar.

AÖL 3. DÖNEM SINAV SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYINLANIR?

MEB, kapsamında AÖL 3. dönem sınavları 7-8 Temmuz tarihlerinde yapılacak. AÖL sınavlarının ardından sorular ve cevap anahtarı sınava giren öğrenciler tarafından araştırılacak. AÖL sınav soruları sınva tarihinden bir yada iki gün sonrasında MEB'in resmi adresinden yayınlanması bekleniyor.

07 - 08 Temmuz 2018 tarihlerinde 3 oturum olarak gerçekleştirilen Açık Öğretim Liseleri (Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi) 2017/3.dönem Sınavı soru ve cevap anahtarı açıklandı.

1. Oturum soru kitapçığı ve cevap anahtarı için tıklayınız.

2. Oturum soru kitapçığı ve cevap anahtarı için tıklayınız.

3. Oturum soru kitapçığı ve cevap anahtarı için tıklayınız.

AÖL’DEN KAÇ PUANLA MEZUN OLUNUR?

Mezuniyet için toplam Dönemin: en az 8 ve üzeri, Toplam Kredinin: 192 ve üzeri, Alan Kredisinin (alanlı okuyanlar için): 80 ve üzeri olması gerekir.

Bunların öğrencilik durumlarına göre dağılımı şöyle;

Alanlılar için: 112 kredi ”ortak”, 80 kredi ise ”alan” kredisi olması,

Alansızlar için: 120 kredi ”ortak”, 72 kredi ise ”seçmeli” derslerden tamamlanması gerekiyor. Bu alt limitlere sahip olan öğrenciler, Açık Öğretim lisesinden mezun olabilir.

AÖL SINAV İTİRAZI NASIL YAPILIR?

Bakanlığın sınav kılavuzunda yayımladığı bilgilere göre; Sınav sonuçlarına yapılacak olan itirazlar, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğüne yapılacaktır. İtiraz sayfasına gitmek için TIKLAYINIZ

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ'NDEN NASIL MEZUN OLURUM?

Toplam Dönemin: en az 8 ve üzeri, Toplam Kredinin: 192 ve üzeri, Alan Kredisinin (alanlı okuyanlar için): 80 ve üzeri olması gerekir. Bunların öğrencilik durumlarına göre dağılımı şöyle;

Alanlılar için: 112 kredi ''ortak'', 80 kredi ise ''alan'' kredisi olması, Alansızlar için: 120 kredi ''ortak'', 72 kredi ise ''seçmeli'' derslerden tamamlanması gerekiyor. Tabi bunlar mezun olmak için gerekli kredilerin alt limiti, daha fazla bir kredi ile de mezun olabilirsiniz.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.