2018 DİB MBSTS Soru ve Cevapları

2018 DİB MBSTS Soru ve Cevapları
7 Nisan 2018 MBSTS Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınav Soru ve Cevap anahtarı yayınlandı.

2018 DİB MBSTS Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarı Yayınlandı

7 Nisan 2018 tarihinde uygulanan 2018 Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavının (2018 DİB-MBSTS) Temel Soru Kitapçıkları, sınava başvuran adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden 10 Nisan 2017 tarihinde saat 10:00’dan itibaren erişime açılacaktır. Sınava başvuran adaylar 10 gün süreyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile soruların tamamına erişebileceklerdir. Sorular, Temel Soru Kitapçığı dizilimindedir.

2018-DİB-MBSTS Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı (% 10)  indirmek için tıklayınız

2018 Diyanet MBSTS Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

7 Nisan 2018 tarihinde uygulanan MBSTS sonuçları Sınav sonuçları3 Mayıs 2018 Perşembe günü, ÖSYM’nin internet sayfasında açıklanacak. Adaylar, sınav sonuçlarını, ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebileceklerdir.

2018 Diyanet MBSTS Puanının Kullanılacağı Alanlar nereler?

* Kariyer basamaklarında yükselmeler

* Yurtdışı ile hac ve umre hizmetlerinde (hac ve umre hizmetleri için müftü, vaiz ve eğitim görevlileri hariç) din görevlisi görevlendirmeleri
* Cami görevlilerinin görev yeri değişikliği
* Diyanet personelinden başka unvanlarda görev yapmakta iken Kur'an kursu öğreticisi, imam-hatip veya müezzin-kayyım unvanlarına müktesebi olanların naklen, müktesebi olmayanların ilk defa naklen atanmaları

2017 Çıkmış MBSTS Sınav Soruları

2017 Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavının (2017 DİB-MBSTS) Temel Soru Kitapçıkları ile Cevap Anahtarı (% 10) aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilisiniz.
 

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.