22 Eylül YÖKDİL Sınav Soruları ve Sonuçları

22 Eylül YÖKDİL Sınav Soruları ve Sonuçları
22 Eylül YÖKDİL sınavı toplamda 180 dakika sürdü. Adaylara YÖKDİL'de 80 soru soruldu. YÖKDİL sınavı İngilizce, Almanca, Fransızca ve Arapça olmak üzere toplamda 4 alanda yapıldı.

YÖKDİL SINAV SORU VE CEVAPLARI

Geçtiğimiz dönemde 2 gün içerisinde açıklanan YÖKDİL sınav sonuçlarının bu dönem de aynı süreç ele alınırsa 23 ya da 24 Eylül tarihinde adayların erişimine açılacağı düşünülmektedir.

YÖKDİL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YÖKDİL sınav tarihlerinin açıklanmasıyla ilgili henüz YÖK'ten resmi bir açıklama yapılmadı fakat kasım ayının sonlarına doğru YÖKDİL sınav sonuçları açıklanabilir.

YÖKDİL BARAJ PUANI KAÇ?

İlgili mevzuatsal düzenlemelerimizde olduğu ve YDS sınavında uygulandığı gibi, doktora başvuru sürecinden en az 55, doçentlik başvuru sürecinde de en az 65 olması gerekecektir.

YÖKDİL PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Değerlendirme 100 (yüz) puan üzerinden, yalnızca doğru cevaplar dikkate alınarak yapılacak, yanlış cevaplar sınav sonucuna etki etmeyecektir Adayın birden fazla cevap verdiği sorular yanlış kabul edilecektir. Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle “geçersiz” sayıldığı takdirde, sınava giren adayların ilgili soruyu doğru cevapladığı kabul edilecektir. Puan hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) × 100] formülü kullanılacaktır.

KAÇ NET KAÇ PUAN YAPAR?

YÖKDİL'de toplam 80 soru sorulmaktadır. En yüksek puan da yüzdür. Puan hesaplama kısmında bulunan formül ile puanınızı hesaplayabilirsiniz.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.