29 Ağustos 2015 Ehliyet Sınav Soruları ve Cevapları açıklandı

29 Ağustos 2015 Ehliyet Sınav Soruları ve Cevapları açıklandı
29 Ağustos 2015 Ehliyet Sınav Soruları ve Cevapları Açıklandı - TIkla indir

29 Ağustos 2015 sınavından kaç puan almam gerekir?

Yeni müfredat ehliyet sınavlarında toplam 50 soru sorulur.  35 doğru yaparak 70 puan almak yeterlidir. İlk yardımdan hiç doğru yapmayıp Trafik ve Motordan 35 soru yapsanız bile başarılı sayılırsınız. Hangi alandan kaç soru yaptığınızın önemi yok , önemli olan doğru cevap sayınız. 35 doğru cevap vermek yeterlidir ve her sorunun puan değeri 2 dir.

29 Ağustos 2015 ehliyet sınavından sonra direksiyon sınavı ne zaman olacak?

MEB tarafından sene başında teorik sınavlar ve direksiyon sınavları için belirlenen tarihler vardır. Teorik sınav tarihleri değişmemektedir. Fakat direksiyon sınav tarihlerinde değişiklikler olabilir. Bu noktada planlanan direksiyon ana sınav tarihi 19-20 Eylül 2015 ve  03-04 Ekim 2015 tarihlerinde, kalanlar için ara sınavlar 17-18 Ekim 2015  tarihinde yapılacaktır . Direksiyon sınavları teorik sınavdan 2 veya 3 hafta sonra gerçekleşiyor. Direksiyon sınav tarihleri için kursunuzla irtibat halinde olunuz. Bunun yanında direksiyon sınavı için alttaki makaleyi okumanızı tavsiye ediyoruz.

29 Ağustos 2015 ehliyet sınavı saat kaçta başlayacak?

Sınav 11:00'de başlar ve 12:00'de biter. Öğrenci geç kalırsa sınava alınmaz o yüzden sınava vaktinde gelin.

29 Ağustos Ehliyet sınavı için yanımda ne olmalı ? 

Sınava gelirken mutlaka, kurstan temin edeceğiniz sınav giriş belgesi ve kimliğinizi getirmeyi unutmayınız. (Bunun yanında kalem, silgi , kalem tıraş vb.) Girişte polisler tarafından üst araması yapılmaktadır. Telefonu sınav gerçekleşecek alana almayabilirler. Hazırlıklı olmanızda fayda vardır.

29 Ağustos 2015 Ehliyet sınav soru ve cevapları ne zaman açıklanacak?

Ehliyet sınav soruları sınavdan bir kaç gün sonra açıklanmaktadır. Açıklandığı zaman sitemiz üzerinde yayınlanacaktır.

29 Ağustos Ehliyet sınavı harç ücreti ne kadar?

Harç ücreti 60 TL'dir.

29 Ağustos 2015 ehliyet sınav sonucu ne zaman açıklanır?

29 Ağustos 2015 ehliyet sınav yapıldıktan 10 gün sonra açıklanır.  Tahmini olarak 07-08 Eylül tarihlerinde açıklanacaktır.

Her grubun ehliyet sınav soruları ayrı mı hazırlanıyor ?

Grup ayrımı yapmaksızın bütün adaylar aynı sınava girmektedir. Herkese aynı sorular sorulmaktadır. Fakat eski sınav sisteminden kalan adaylar için hala eski sorular sorulmaktadır. 2013'ten sonra yazılan tüm adaylar yeni müfredat sisteme göre sınav olmaktadır.

Ehliyet sınavından kalırsam ne olacak ? 

Sıradaki ehliyet sınavına girmeniz gerekiyor. Ehliyet sınavından başarılı olmazsanız direksiyon sınavına da giremezsiniz. Sıradaki ehliyet sınavı ise 10 Ekim 2015 tarihinde olacak. Bunun yanında tekrar ücret ödemeniz gerekiyor. Kurslar bu noktada ikinci giriş için 100 TL ücret talep ediyor.

Direksiyon sınavından geçersem süreç nasıl işleyecek?

29 Ağustos ehliyet sınavından ve sonrasında yapılan direksiyon sınavından başarılı olursanız 2 hafta içinde sertifikanızı alabilirsiniz. Emniyetin sitesinden randevu alarak gerekli belgelerle başvuru yaparak ehliyetinizi alabilirsiniz. Bu noktada kart ücreti ve harç ücretiyle toplam 500 TL bir ücret ödemeniz gerekiyor.

29 Ağustos 2015 Yeni Müfredat Ehliyet Soruları ve Cevap Anahtarı için tıklayınız

29 Ağustos 2015 Eski Müfredat Ehliyet Soruları ve Cevap Anahtarı için tıklayınız

Yeni Müfredat soruları için tıklayınız

Eski Müfredat soruları için tıklayınız

Kaynak:Eğitim Sistem

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum