E-Sınav Ehliyet Sonuç Sorgulama - MEB

E-Sınav Ehliyet Sonuç Sorgulama - MEB
Ehliyet almak için hızlı ve kolay bir uygulama olan e-sınav uygulamasını tercih eden sürücü adayları sınava ilişkin sonuçları da aynı gün öğrenebilmektedirler.

E sınav sonucunda en az 35 net yaparak 70 puan almışsanız direksiyon sınavına girmeye hak kazanıyorsunuz. Direksiyon sınav tarihleri her il ve ilçede farklı zamanlarda olur. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen tarihlerde bulunduğunuz yerde direksiyon sınavına girersiniz. Direksiyon sınavından başarılı olan adaylar ehliyet sertifikası alarak ehliyet almaya hak kazanır. Bu aşamadan sonra aday ehliyet için gerekli belgeleri hazırlar, daha sonra nüfus müdürlüğünden ehliyet randevusu alır ve randevu tarihinde nüfusa giderek yeni ehliyet başvurusunu yapar.

Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

E sınav sisteminde, merkezi sınavın aksine sınav sonuçları hemen açıklanmaktadır. Sınav bitiminde adayın sınav sonucu görevli tarafından çıktı alınmakta ve adaya teslim edilmektedir. Ancak sınava giren bazı adaylar sınav sonuçlarını internet üzerinden de görüntülemek istemektedir. Sınav sonucu sorgulama linki üst kısımdadır.

Ehliyet sınav sonuçlarına buradan ulaşabilirsiniz. Tıklayınız

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.