5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 130 Cevapları SDR Dikey Yayıncılık

5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 130 Cevapları SDR Dikey Yayıncılık
5. Sınıf SDR Dikey Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 130 Sonuç Çıkaralım Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Etkinliğin Uyarısı

Lazer ışığını göze tutmayalım.

Sınıfı karanlık hâle getirelim.

Lazer ışığını silgi, yağlı kâğıt, defter, taş, A4 kâğıdı, su, cam, kalın tahta, buz üzerine ayrı ayrı tutalım ve bu maddeleri aşağıdaki tabloya göre maddeleri sınıflandıralım.

Saydam maddeler, su,cam
Yarı saydam maddeler, silgi, yağlı kağıt, defter, A4 kağıdı, buz
Saydam olmayan maddeler (Opak), taş, kalın tahta

Sonuç Çıkaralım

Hangi maddeler ışığı daha çok geçirdi? Neden?
Cevap
: Saydam ve yarı saydam maddeler ışığı daha çok geçirir. Su, cam, silgi, yağlı kâğıt ve A4 kâğıdı gibi saydam veya yarı saydam maddeler, ışığın geçmesine izin verirler çünkü moleküler yapıları ışığın serbestçe geçmesine müsade eder. Bu nedenle bu maddeler lazer ışığını geçirir.

Işığı hiç geçirmeyen maddeler hangileridir?
Cevap
: Işığı hiç geçirmeyen maddeler opak maddelerdir. Taş ve kalın tahta gibi opak maddeler, ışığı engeller veya yansıtır ve bu nedenle ışık bu maddelerin içinden geçmez. Buz ise yarı saydam bir madde olarak kabul edilir, yani ışığı kısmen geçirebilir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.