5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 135 Cevapları SDR Dikey Yayıncılık

5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 135 Cevapları SDR Dikey Yayıncılık
5. Sınıf SDR Dikey Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 135 Sonuç Çıkaralım Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Sonuç Çıkaralım

1. Voleybol topu sabit, fener voleybol topuna yaklaştırılınca gölge boyunda nasıl bir değişiklik oldu? Aşağıda verilen tabloya yazalım.
Cevap
: Voleybol topu sabit, fener voleybol topuna yaklaştırıldığında, ışık kaynağına olan mesafe azaldığı için gölge boyu kısalır.

2. Voleybol topu sabit, fener voleybol topundan uzaklaştırılınca gölge boyunda nasıl bir değişiklik oldu? Aşağıda verilen tabloya yazalım.
Cevap
: Voleybol topu sabit, fener voleybol topundan uzaklaştırıldığında, ışık kaynağına olan mesafe arttığı için gölge boyu uzar.

3. Fener sabit, voleybol topu fenere yaklaştırılınca gölge boyunda nasıl bir değişiklik oldu? Aşağıda verilen tabloya yazalım.
Cevap: Fener sabit, voleybol topu fener tarafına yaklaştırıldığında, ışık kaynağına olan mesafe azaldığı için gölge boyu kısalır.

4. Fener sabit, voleybol topu fenerden uzaklaştırılınca gölge boyunda nasıl bir değişiklik oldu? Aşağıda verilen tabloya yazalım.

Cevap: Fener sabit, voleybol topu fenerden uzaklaştırıldığında, ışık kaynağına olan mesafe arttığı için gölge boyu uzar.

Gölge Boyundaki Değişim
a. Voleybol topu sabit, fener voleybol
topuna yaklaştırılınca
Kısalır
b. Voleybol topu sabit, fener voleybol
topundan uzaklaştırılınca
Uzar
c. Fener sabit, voleybol topu fenere
yaklaştırılınca
Kısalır
ç. Fener sabit, voleybol topu fenerden
uzaklaştırılınca
Uzar

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.