6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 222 Cevapları Anadol Yayıncılık

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 222 Cevapları Anadol Yayıncılık
6. Sınıf Anadol Yayıncılık Sosyal Bilgiler Hazırlık Çalışması Sayfa 222 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Hazırlık Çalışması

Soru: Bireyler niçin hak ve sorumluluklarını bilmelidir? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap:
Bireylerin hak ve sorumluluklarını bilmeleri, toplumsal uyum ve adalete katkıda bulunur. Herkesin haklarını bilmesi, kendi özgürlüklerini savunma ve başkalarının haklarına saygı gösterme konusunda bilinçlenmesini sağlar. Sorumlulukların farkında olmak ise toplum içinde yardımlaşma ve dayanışma kültürünün gelişmesine yardımcı olur. Bu bilinç, daha adil ve dengeli bir toplumun oluşumuna katkı sağlar.

Düşünelim Tartışalım

Okuduğunuz haberden yararlanarak aşağıdaki soruları cevaplayınız. Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız

Tüketici Hakları Hakem Heyeti hangi amaçla kurulmuştur?
Cevap: 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un “Kuruluş ve görev alanı” başlıklı 66ncı maddesi uyarınca tüketici hakem heyetleri, tüketici işlemleri ile tüketiciye yönelik uygulamalardan doğabilecek uyuşmazlıklara çözüm bulmak amacıyla kurulmuştur.

İnsanlar, bankaların haksız uygulamaları karşısında neler yapmıştır?
Cevap: Tüketici Hakları Hakem Heyeti Başkanlığına başvurmuşlardır. Sonuç olarak haklarını arama mücadelesi vermişler ve sonunda bu mücadelede başarılı olmuşlardır. Haklarını savunmuşlardır.

24
6
4
1
3
4
6
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.