8 takımın katıldığı bir basketbol turnuvasının 1 ve 2.si kaç farklı şekilde oluşabilir

8 takımın katıldığı bir basketbol turnuvasının 1 ve 2.si kaç farklı şekilde oluşabilir
8 takımın katıldığı bir basketbol turnuvasının 1 ve 2.si kaç farklı şekilde oluşabilir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : 8 takımın katıldığı bir basketbol turnuvasının 1 ve 2.si kaç farklı şekilde oluşabilir

Ödev cevabı kısaca : 8 x 7 = 56

Basketbol turnuvasının birincisi ve ikincisi oluşacaksa, toplam 8 takım arasından birinci ve ikinci takımı seçmeniz gerekecektir. Bu seçimler bağımsız olaylardır, yani birinci takımı seçtiğinizde ikinci takımı aynı veya farklı bir takım olarak seçebilirsiniz.

Birinci takımı seçmek için 8 farklı seçenek vardır. İkinci takımı seçmek için ise geriye 7 farklı seçenek kalır (çünkü birinci takımı seçtiğinizde onu tekrar seçemezsiniz).

Bu nedenle, birinci ve ikinci takımın oluşma şekli için toplamda 8 x 7 = 56 farklı kombinasyon vardır. Yani 8 takımın katıldığı bu turnuvada birinci ve ikinci takımın oluşması için 56 farklı yol bulunur.

2
1
2
0
1
2
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.