9. Sınıf Meb Peygamberimizin Hayatı Sayfa 94 Cevapları

9. Sınıf Meb Peygamberimizin Hayatı Sayfa 94 Cevapları
9. Sınıf Meb Yayınları Peygamberimizin Hayatı Hazırlık Soruları Sayfa 94 Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

HAZIRLIK SORULARI

1. Kardeşlik anlayışının toplumsal birlik ve beraberliğe katkısı sizce nelerdir?
Cevap:
Kardeşlik iyi ve kötü günde birbirine yardımcı ve destek olmadır. Bu anlayış toplumun birlik ve beraberliğine katkıda bulunduğu gibi, toplumun temelini sağlamlaştırır.

2. Farklı dinî ve etnik grupları bir devlet çatısı altında buluşturan unsurlar sizce nelerdir?
Cevap:
Farklı dinî ve etnik grupları bir devlet çatısı altında buluşturan bayrak, devlet, vatan, saygı, anlayış, hoşgörüdür.

3. “Kendileriyle savaşılanlara (müminlere), zulme uğramış olmaları sebebiyle (savaş konusunda) izin verildi.” (Hac suresi, 39. ayet.) ayetinden ne anlıyorsunuz?
Cevap:
Müminler zulme uğradıkları zaman savaş ve kendilerini koruma hakkına sahip olurlar. Kendilerine yapılan zulümden kurtulmak için savaşmak zorundadırlar.

4. İkiyüzlü insanlar toplum için neden tehlike arz eder?
Cevap:
İki yüzlü insanlar doğru insanlar değildir. İki yüzlülük topluma etik ve ahlaki açıdan zarar verir. Toplum içindeki insanların birbiriyle olan ilişkisini zedeler.

5. Örnek şahsiyetlerin topluma etkileri neler olabilir?
Cevap:
Örnek şahsiyetler toplumu olumlu yönde etkiler. Onlar doğru karakterleri, düzgün kişilikleri, ahlakları ve edepleriyle toplumdaki diğer insanlara ışık olur, yol gösterir, olumlu katkı sağlarlar.

56
225
15
103
71
80
801
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum