Abbasi Halifesi, Yıldırım Bayezid’e niçin Rum Diyarının Sultanı unvanını vermiştir

Abbasi Halifesi, Yıldırım Bayezid’e niçin Rum Diyarının Sultanı unvanını vermiştir
Abbasi Halifesi, Yıldırım Bayezid’e niçin Rum Diyarının Sultanı unvanını vermiştir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Abbasi Halifesi, Yıldırım Bayezid'e "Sultan-ı İklimi Rum" yani, "Rum Diyarının Sultanı" ünvanını vermiştir.

Nedeni ise, Macarlar ve Venedikliler birleşerek Haçlı ordusu oluşturdu ve Osmanlı'nın üzerine geldi. Amaçları İstanbul'u kuşatmaktı. Haçlılar Niğbolu'yu kuşattı, bunun üzerine Bayezid Niğbolu'ya gelerek kuşatmayı bozguna uğrattı, düşmanı dağıttı. Bunu üzerine Abbasi Halifesi Yıldırım Bayezid'e Rum Diyarı'nın Sultanı unvanını verdi.

1396’da Bayezid Han, İstanbul’u almak için büyük bir gayret sarf ederken Macar Kralı Sigismund idaresindeki Haçlı kuvvetleri Niğbolu’yu kuşatmıştır. İvedi şekilde İstanbul kuşatmasını kaldırıp Niğbolu’ya gelen padişah, Haçlı ordusunu büyük bir bozguna uğratmıştır. Bu olaydan sonra Halife tarafından kendisine Sultanu’l-İklim-i Rum (Rum Yöresinin Sultanı) unvanı verilmiştir.

173
156
109
156
112
442
700
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.