Al-i İmran Suresi 191. ayet, Bakara Suresi 29. ayet, En’am Suresi 96. Ayet ve Zuhruf Suresi 11. ayeti

Al-i İmran Suresi 191. ayet, Bakara Suresi 29. ayet, En’am Suresi 96. Ayet ve Zuhruf Suresi 11. ayeti
Kuran’ı Kerim Mealinden Al-i İmran Suresi 191. ayet, Bakara Suresi 29. ayet, En’am Suresi 96. Ayet ve Zuhruf Suresi 11. ayeti bulunuz bu ayetlerde nelerin bir ölçü içinde yaratıldığını belirleyerek arkadaşlarınızla değerlendiriniz.

Al-i İmran Suresi 191. ayet: “Onlar ayakta dururken, otururken, yatarken hep Allah’ı anarlar; göklerin ve yerin yaratılışını düşünürler: “Rabbimiz! Sen bunu boş yere yaratmadın, seni tenzih ve takdis ederiz. Bizi cehennem azabından koru!”

Bakara Suresi 29. ayet: “Yeryüzünde ne varsa tamamını sizin için yaratan, sonra göğe yönelerek onları, yedi gök olarak tamamlayıp düzene koyan O’dur ve O, her şeyi hakkıyla bilmektedir.”

En’am Suresi 96. ayet: “Sabahı aydınlatan O’dur. Ve O, geceyi dinlenme zamanı, güneşi ve ayı birer hesap ölçüsü kılmıştır. İşte bu, aziz ve alîm olan Allah’ın takdiridir.”

Zuhruf Suresi 11. ayet “Gökten ölçülü olarak su indiren de O’dur. Bununla ölü bir beldeye yeniden hayat veririz. İşte siz de böyle diriltilip çıkarılacaksınız.”

Bu ayetlerde göklerin ve yerin, sabahın, gecenin, güneş ve ayın, yağmurun yağmasının bir ölçü içerisinde yaratıldığı ifade edilmiştir.

  • Göklerin ve yerin yaratılışı
  • Gökyüzünün yaratılışı
  • Güneş ve Ay’ın yaratılışındaki düzen
  • Suyun dolaşımı (Yağmur, buharlaşma vb.)

4149
1833
2325
236
227
1007
836
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum