Alacağı pırlantanın prenses olmasını isteyen biri pırlantanın hangi özelliği hakkında bir istekte bulunmuş olur

Alacağı pırlantanın prenses olmasını isteyen biri pırlantanın hangi özelliği hakkında bir istekte bulunmuş olur
Alacağı pırlantanın prenses olmasını isteyen biri pırlantanın hangi özelliği hakkında bir istekte bulunmuş olur sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru :  Alacağı pırlantanın prenses olmasını isteyen biri pırlantanın hangi özelliği hakkında bir istekte bulunmuş olur 

A- Kesim şekli

B- Ağırlığı

C- Rengi

D- Parlaklığı

Doğru Cevap: Kesim şekli

Kesim (Cut) Özelliği ile Pırlanta

Karat (0.20 karat, 0.50 karat gibi) özelliğinin dışında, kesim (cut) şekli de kalitesini etkileyen bir özellik. Üstelik pırlanta kesim şekli, ışıltısına etki eden ve insan elinin değdiği tek özellik. " Roberto Bene Bilgi ” de bu hafta, pırlanta kesim özelliğini büyüteç altına alacağız.

Pırlanta Kesim Çeşitleri

Pırlanta, farklı şekillerde de kesilmektedir. Bu pırlanta kesim şekilleri ışığın kırılmalarını, yansımalarını, kısacası ışıltısının en büyük etkenidir. 

Prenses Kesim (Princess Cut); Tercih bakımından yuvarlak kesimden sonra ikinci sırada yer alan prenses kesim, faset sayısının çok olmasından dolayı, oldukça yoğun bir ışıltıya sahiptir. Modern görünümü ile tercihler arasında, haklı yerini almıştır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
4 Yorum