Allah'ın evrende her şeyi belli bir ölçü ve denge içinde yaratması

Allah'ın evrende her şeyi belli bir ölçü ve denge içinde yaratması
Allah'ın evrende her şeyi belli bir ölçü ve denge içinde yaratması insanlara ve canlılara ne gibi yararlar sağlamaktadır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yüce Rabbimiz “Biz, her şeyi bir ölçüye göre yarattık.” buyurarak Kamer Suresi 49. ayeti ile yaratılan her şeyin bir düzen ile olduğunu dile getirmiştir. Allah hiçbir şeyi gelişigüzel ve keyfi yaratmamıştır. Allah’ın yarattığı her şeyde bir denge, uyum ve güzellik vardır. Onun yarattığı her şey ölçülüdür. Allah her şeyi yerli yerinde yaratmıştır. Çünkü O, Hud suresi 56. ayette “dosdoğru bir yolda olan”, yaratışında asla boşluk, eksik ve düzensizlik bulunmayan, “her şeyi bir kader/ölçüyle yaratan”, her yarattığını bir anlam ve amaca, bir sebep ve hikmete bağlı olarak var edendir. Ve hepsinden öte O, değişmez ve bozulmaz kanunlar koyandır.

Eğer Allah her şeyi belli bir ölçü ve denge içerisinde yaratmasaydı etrafta kaos olabilirdi. Örneğin; Uzaydaki gezegenler bir yörüngede dönmüyor veya da aralarında bir çekim kuvveti olmasaydı birbirlerine çarparlardı. Mesela Dünya güneşe bir adım bile olsa yakın olsaydı her şeyin dengesi bozulurdu.

Kaynak:Eğitim Sistem

1162
1212
688
573
460
570
1255
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum