Allah’ın her şeyi bilip görmesi insanların davranışlarını ve insan ilişkilerini nasıl etkiler

Allah’ın her şeyi bilip görmesi insanların davranışlarını ve insan ilişkilerini nasıl etkiler
Allah’ın (c.c.) her şeyi bilip görmesi insanların davranışlarını ve insan ilişkilerini nasıl etkiler, örneklerle açıklayınız.

İşitmesi, bilmesi ve görmesi sonsuz olan, evrenin tek sahibi Yüce Allah bizlere şah damarımızdan daha yakındır. Allah (c.c.) her an bizimledir. O’na her dua ettiğimizde bizi duyar. Nerede olursak olalım yaptığımız her şeyi görür. İçimizden geçirdiklerimizi bilir. Düşündüklerimizden haberdardır. Bu durum bizi davranışlarımıza ve sözlerimize özen göstermeye yöneltir. Böylelikle Allah’ın (c.c.) her şeyi biliyor ve görüyor olması bizi kötülüklerden uzaklaştırır. İyi ve güzel ahlaklı olmamızı sağlar.

Allah (c.c.), her şeyi gören, işiten ve bilendir. Her şeyden en küçük ayrıntısına kadar haberdardır. Allah (c.c.) yarattığı tüm varlıkların bilgisine hakimdir.

Allah’ın her şey bilip görmesi insanların davranışlarına çeki düzen vermelerini sağlar. İnsan kötülük işleyeceği zaman Allah’ın kendinden haberdar olduğunu bilir ve o kötülüğü yapmaktan vazgeçer.

  • İnsan davranış ve hareketlerine özen gösterir,
  • Kötü davranışlardan sakınır,
  • İnsanın güzel ahlaklı olmasını sağlar,
  • İnsanlarla ilişkilerine dikkat eder

7617
4853
5602
1040
1024
1044
3331
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
3 Yorum