Amasya Görüşmelerinin Millî Mücadele açısından önemi nedir

Amasya Görüşmelerinin Millî Mücadele açısından önemi nedir
Amasya Görüşmelerinin Millî Mücadele açısından önemi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Milli Mücadele’nin başlaması Anadolu için özellikle bir dönüm noktası olmuştur. Her ne kadar daha önce başladığı ortaya konsa da Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkıp Amasya şehrinde görüşmeler yapması da genelgenin yayınlanmasıyla en önemli dönüm noktalarından biri olmuştur.

Amasya Görüşmelerinin Milli Mücadele açısından önemi, genelge ile bütün millete haber verilmesi, kongrelerin düzenlenme aşamasına geçilmesi, milli bir birlik ve beraberliğin oluşması, toplumda düşmana karşı milli şuur ve birliğin oluşması şeklinde etkilere neden olmasıdır. Böylece Milli Mücadele daha kolay ve etkin bir şekilde gerçekleştirilmiş ve en önemli zaferlerin kazanılmasında uygun bir zemin oluşturulmuştur.

Amasya Görüşmeleri’nin önemi;

Bu görüşmelerle İstanbul hükümeti, Temsil heyetini resmen tanımış oluyordu. Amasya Görüşmelerinde alınan kararlarla seçimler yapılarak Mebusan Meclisi açılmıştır. Bu görüşmelerde alınan kararlar gereği Mebusan Meclisinde Misak-ı Milli kararları kabul edilmiştir.

301
71
301
51
301
81
701
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.