B Sınıfı Ehliyet Sınavından geçmek için kaç doğru gerekir?

B Sınıfı Ehliyet Sınavından geçmek için kaç doğru gerekir?
B Sınıfı Ehliyet Sınavından geçmek için kaç doğru gerekir?

B sınıfı ehliyet sınavından geçmek için sınavda kaç doğru yapmak gerekir?

B Sınıfı Ehliyet sınavında;

İlkyardım bölümünden toplam 15 soru sorulur. İlkyardım’dan geçebilmeniz için 15 soruda 11 doğru yapmanız gerekir. Bir başka değişle en fazla 4 yanlış yapabilirsiniz. 11 doğru cevap 70 puanı geçmenize yeter. İlkyardım testinde her soru 6,66 puan üzerinden;  6,66 puan x 11 doğru = 73,26 puan eder.

Trafik bölümünden toplam 25 soru sorulur. Trafik’den geçebilmeniz için 25 soruda 18 doğru yapmanız gerekir. Bir başka değişle en fazla 7 yanlış yapabilirsiniz. 18 doğru cevap 70 puanı geçmenize yeter. Trafik testinde her soru 4 puan üzerinden;  4 puan x 18 doğru = 72 puan eder.

Motor bölümünden toplam 20 soru sorulur. Motor’dan geçebilmeniz için 20 soruda 14 doğru yapmanız gerekir. Bir başka değişle en fazla 6 yanlış yapabilirsiniz. 14 doğru cevap 70 puanı geçmenize yeter. Motor testinde her soru 5 puan üzerinden;  5 puan x 14 doğru = 70 puan eder.

Yukarıda belirtilen rakamlar çerçevesinde minimum doğru cevap sayısına ulaşan veya geçen adaylar 70 puan alarak o testten geçmiş sayılırlar. Yaptığınız yanlış cevaplar üniversite sınavı sistemindeki gibi doğru cevaplarınızı götürmez!

-İlkyardım, Trafik veya Motor testlerinin herhangi birinden veya ikisinden kalan aday bir sonraki sınavda hangi testi cevaplayacak?

Sınavı geçebilmek için her bir testten ayrı ayrı 70 puan almak zorundasınız. Örneğin İlkyardım’dan 60, Trafik’den 80 ve Motor’dan 85 alan birisi yalnızca İlkyardım testinden kalmış olur ve bir dahaki ehliyet sınavında yalnızca İlkyardım’dan girer. Artık Trafik ve Motor’dan muaftır. Bir sonraki sınavda İlkyardım testini de geçerse ehliyet sınavını geçmiş sayılır ve direksiyon sınavına girmeye hak kazanır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.