Bakara suresi, 170. ayet ve Hucurât suresi, 6. ayetlerde verilen mesajlar nelerdir

Bakara suresi, 170. ayet ve Hucurât suresi, 6. ayetlerde verilen mesajlar nelerdir
Bakara suresi, 170. ayet ve Hucurât suresi, 6. ayetlerde verilen mesajlar nelerdir, arkadaşlarınızla bilginin kaynakları açısından değerlendiriniz.

Etkinlik

Onlara (müşriklere); Allah’ın indirdiğine uyun, denildiği zaman onlar, ‘Hayır! Biz atalarımızı üzerinde bulduğumuz yola uyarız’ dediler. Ya ataları bir şey anlamamış, doğruyu da bulamamış idiyseler?” (Bakara suresi, 170. ayet.)
“Ey iman edenler! Eğer bir fasık size bir haber getirirse doğruluğunu araştırın. Yoksa bilmeden bir topluluğa kötülük ederseniz de sonra yaptığınıza pişman olursunuz.” (Hucurât suresi, 6. ayet.)

Yukarıdaki ayetlerde verilen mesajlar nelerdir? Arkadaşlarınızla bilginin kaynakları açısından değerlendiriniz.

Bilginin kaynakları açısından bu ayetlerde verilen mesajlar şunlardır;

1. Her haber doğru değildir.
2. Güvenilir olmayan bir kişinin getirdiği haberin doğruluğunu kontrol edin.
3. Büyük çoğunluğun doğru dediği haber doğru olmayabilir, mutlaka araştırılmalıdır.

Fasık biri demek, Allah'ın emir ve yasaklarına uymayan; alenen veya kapalı bir şekilde çok günah işleyen kimseler demektir. Böyle kişilerin sözleri de yalan olacağından, doğruluğunu araştırmadan güvenmemek gerektiğini söylemiştir.

Müşrikler, inanmayanlar demektir. İlk ayette müşriklerin kendi atalarından gelen görgü ve bilgiye inandıkları; fakat Allah tarafından inmiş olan dine inanmadıklarını söylüyor. Çünkü, onlar koşulsuz bir beşeri bilgiye inanmışlar ve bunu araştırıp sorgulamamışlar. Onların yanlış bilme ihtimali üzerinde duruluyor.

20
4
34
2
6
1
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.