Balkan Antantı’nın imzalanmasına sebep olan gelişmeler nelerdir

Balkan Antantı’nın imzalanmasına sebep olan gelişmeler nelerdir
Balkan Antantı’nın imzalanmasına sebep olan gelişmeler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Balkan Antantı; Yunanistan, Romanya, Türkiye ve Yugoslavya’nın Almanya ve İtalya destekli Bulgaristan tehditine karşı sınırlarını korumak ve Balkanlardaki karışıklığa bir son vermek adına 9 Şubat 1934’te imzaladıkları dostluk ve işbirliği antlaşmasıdır.

Balkanlar coğrafyasında Almanya ve İtalya devletlerinin anlaşmazlıklar yaşaması ülkemizin de sınırlarını tehdit etmekteydi. Milli dış politika gereğince ülke sınırlarının güvenliğinin sağlanması ve komşu devletlerle barış antlaşmalarının yapılması gerekiyordu. Bu nedenle Balkan Antantının imzalanmasına karar verilmiştir.

Balkan Antantında Romanya, Yunanistan, Arnavutluk ve Yugoslavya gibi ülkeler de bulunmuştur. Balkanlarda güvenliğin sağlanması ve huzurun temin edilmesi bakımından imzalanan antlaşma İkinci Dünya Savaşı’nın başlaması nedeniyle sona ermiştir.

Balkan Antantı, Balkanlar ile Türkiye’nin sınır güvenliği ve devlet huzurunun sağlanmasında etkili olmuştur. Fakat savaşların başlaması bu durumu tehdit etmiş ve antlaşmalar kısa sürede bozulmaya mahkum olmuştur.

2
8
58
4
0
26
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.