Bir ülkede yazıya önem verilmesi ve farklı dillerdeki kitapların çevirilerinin yapılması, o ülke hakkında nasıl bir fikir oluşturur

Bir ülkede yazıya önem verilmesi ve farklı dillerdeki kitapların çevirilerinin yapılması, o ülke hakkında nasıl bir fikir oluşturur
Bir ülkede yazıya önem verilmesi ve farklı dillerdeki kitapların çevirilerinin yapılması, o ülke hakkında nasıl bir fikir oluşturur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bir ülkenin gelişmesi, kalkınması, modern ve çağdaş bir dünya ülkesi olması bakımından ortaya koyulan eserler oldukça önemlidir. Bir eserin ortaya konması için bilimsel araştırmalar ve çalışmalar yapılmaktadır. Bununla beraber dünyada diğer eserlerin tanınması, kullanılması ve kaynak kabul edilerek öğretilmesi için de tercüme eserler ortaya konmaktadır.

Bir ülkede yazıya önem verilmesi ve farklı dillerdeki kitapların çevirilerinin yapılması o ülkede fikir alanında gelişmelerin ve kalkınmaların olduğunu gösterir. Fikir alanında kalkınma elde eden ülkeler üretim konusunda da gelişim elde ederler. Böylece bağımsızlıkları artar ve dışa bağımlı olmadan kendi ayakları üzerinde durabilirler.

  • Okuma ve yazma seviyesini yüksek olduğu
  • Okullarda eğitim verildiği
  • Kültür seviyesinin yüksek olduğu
  • Düşünce ve fikir akımlarına açık olduğu ve geliştiği
  • bilim ve fende ileri olduğu, diğer ülkelerle ilişkiler içinde olduğunu
  • Bilgi ve kültürünü yazı ile gelecek nesillere aktararak koruduğunu sonuçlarını çıkarabiliriz.

115
32
112
14
13
18
140
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.