Bitkinin büyümesi ve gelişmesi için ışık neden gereklidir

Bitkinin büyümesi ve gelişmesi için ışık neden gereklidir
Bitkinin büyümesi ve gelişmesi için ışık neden gereklidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bitkiler, büyüyüp gelişebilmek için bazı temel ihtiyaçlara sahiptirler. Bitkilerin en temel ihtiyaçlarının başında ısı, ışık, su ve toprak yer almaktadır. Son zamanda yapılan bazı faaliyetler ile topraksız tarım yapılabilirken ısı, ışık ve su olmadan tarım halen istenilen verimde sağlanamamaktadır.

Bitkilerde ışık ihtiyacı, fotosentez için gerekmektedir. Bilindiği üzere bitkiler havadaki karbondioksit gazı ve ışığı kimyasal bir reaksiyona sokarak fotosentez yaparlar ve ürün olarak kendilerine besin sağlarlar. Bu besin ile bitkiler gelişip büyür ve insanlar için besin kaynağı olan meyve, dal ve yapraklarını sunarlar. Besin zincirinin en altlarında yer almakta olan bitkilerin temel yaşam öyküsü bu şekildedir.

Işık bitkilerin enerji kaynağıdır. Bazı bitkiler Uzun süreli güneş ışığı isterken bazı bitkiler yeterli güneş ışığını aldıktan sonra gölge bir ortamı seçecektir. Eğer doğru bitkiyi seçmezsek bulutlu ve yağmurlu günler veya ülkemizin genel dağlık yapısı nedeniyle tepelerin gün ışığının geç gelmesini veya erken engellemesi bitkiyi strese sokacaktır. Tesisimizin yakınındaki yüksek ağaçlar bitkinin güneş ışığı almasını engelleyecek istediğimiz verimi elde edemeyeceğiz veya seçeceğimiz bitkiye gölge yapacak istenilen verim elde edilecektir.

129
130
36
35
35
36
323
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.