Biyomedikal mühendisi ne iş yapar

Biyomedikal mühendisi ne iş yapar
Tasarım gücünüzü ve şekil uzay ilişkisindeki yeteneğinizi yapay organların yapımı, onarımı gibi bir işte kullanabileceğinizi hiç düşündünüz mü?

Biyomedikal Mühendisi, tıpta ve biyolojik bilimlerde kullanılan elektronik alet ve iletişim sistemlerinin planlanması, yapımı, işletilmesi ve geliştirilmesini sağlayan kişidir.

Biyomedikal Mühendisleri;

• Tıp ve biyolojik bilimlerde kullanılan elektronik alet ve sistemleri tasarlar,
• Bu alet ve sistemlerin bağlantılarını yapar ve çalıştırır,
• Üretilen alet ve sistemlerle ilgili araştırma-geliştirme faaliyetlerine katılır.

Biyomedikal Mühendisi olmak isteyenlerin, şekil ilişkilerini görebilme yeteneğine sahip, fen alanına ilgi duyan, tasarım gücü kuvvetli, yaratıcı, ayrıntıları görebilen, dikkatli ve sorumluluk sahibi kişiler olması gerekir. Biyomedikal Mühendisleri kapalı mekânlarda çalışırlar. Çalışma ortamları temiz ve sakindir. Birinci derecede alet ve makinelerle ilgilenirler. Etkileşimde bulundukları kişiler çalıştıkları kuruma göre diğer teknik personel ve sağlık personelidir.

Mesleğin eğitimi, üniversitelerin Mühendislik Fakülteleri, Mühendislik-Mimarlık Fakülteleri, Teknoloji Fakültelerinin Biyomedikal Mühendisliği bölümünde verilmektedir.

Sağlık hizmetlerinin yaygınlaşmasına paralel olarak bu alan başlı başına bir uzmanlık alanı hâline gelmiştir. Biyomedikal Mühendisleri medikal alet ve cihazların üretiminin yapıldığı iş yerlerinde, resmi ve özel sağlık kuruluşlarında, dispanserlerde ve laboratuvarlarda çalışabilirler.

Benzer Meslekler;

  • Elektronik Mühendisi
  • Bilgisayar Mühendisi

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.