Bobinajcı ne iş yapar

Bobinajcı ne iş yapar
Endüstride kullanılan makinelerin çalışma sisteminin can damarınıoluşturan motorların onarımı ve bakımı ile ilgileniyorsanız bu mesleğiinceleyebilirsiniz.

Bobinajcı, endüstride elektrik motorları ile elektrik bobini kullanılan makinelerin ve cihazların arızalarını onaran ya da yeni kullanılacak bobinlerin sarım işlemlerini yapan kişidir.

Bobinajcı;

• Sargısı yapılmış veya yeni imal edilecek bobinaj işlemlerinin verilen şemaya göre el veya makine ile sarımlarını yapar,
• Elektrikli cihazların motorları ile arızalı ve yanmış motorların sargılarını uygun şekilde söker, temizler, bunları sarıma hazırlar,
• Sarım şemalarına göre bağlantıları lehimler, yalıtır,
• Bobinaj işlemlerinde kullanılan malzemelerin özelliklerini ve kalitesini saptayarak bunların temin edilmesini sağlar.

Bu mesleği yapacak kişilerin; el becerisi olan, el ve gözlerini eşgüdümle kullanabilen, mekanik konulara ilgili ve bu konularda yetenekli, alet ve makinelerle uğraşmaktan hoşlanan, dikkatli ve sabırlı kişiler olması gerekir. Bobinajcılar fabrika ve atölyelerde çalışırlar. Çalışma ortamı temiz, iyi aydınlatılmış olup gürültüden oldukça uzaktır. Bobinajcı birinci derecede malzeme ve makinelerle ilgilidir.

Mesleğin eğitimi, yeterli sayıda başvuru olması durumunda mesleki eğitim merkezlerinin elektrik-elektronik teknolojisi alanı Bobinajcılık dalında, kalfalık ve ustalık eğitimleri şeklinde verilmektedir. Ayrıca, mesleki ve teknik ortaöğretim okul/kurumlarının aynı alan ve meslek dalında da bu mesleğin eğitimi verilmektedir.

Bobinajcılar, genellikle elektrik ve elektronik sanayii işletmelerinde, elektrik makineleri imal eden işyerlerinde, montaj birimlerinde ve servis atölyelerinde çalışırlar. Özellikle sanayinin gelişmiş olduğu illerde meslek elemanlarına yoğun bir şekilde ihtiyaç duyulmaktadır

Benzer Meslekler;

  • Bakım-Onarım Elektrikçisi
  • Elektronik Teknisyeni
  • Oto Elektrikçisi

Kaynak:Eğitim Sistem

159
5
1
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.