Büro makineleri bakım ve onarımcısı ne iş yapar

Büro makineleri bakım ve onarımcısı ne iş yapar
İşyerindeki makine ve cihazların bakım ve onarımından sorumlu olarak bu alanda karşılaşılan problemleri çözmeye ne dersiniz?

Büro Makineleri Bakım ve Onarımcısı, yazı makineleri, hesap makineleri, faks gibi cihazların her türlü elektronik, elektrik veya mekanik arızalarını belirleyen, bunların bakım ve onarımını yapan kişidir.

Büro Makineleri Bakım ve Onarımcısı;

• Bozuk makineyi ya da cihazı inceleyerek, bozukluğun nereden kaynaklandığını tespit eder,
• Bozuk parçayı onarır ya da değiştirir, gerekli bakım işlerini yapar,
• Gerekli sökme, takma, parça değiştirme işlemlerini yaparak ürünü çalışır duruma getirir ve test eder,
• Onarım ve parça değiştirmeyle ilgili kayıt ve raporları tutar,
• Yaptığı işlemler hakkında müşteriye bilgi verir,
• Bakım ve tamir ücretini hesaplayarak tahsil eder.

Bu mesleği yapacak kişilerin el becerisi olan, göz ve ellerini eşgüdümle kullanabilen, makine parçaları arasındaki ilişkileri görebilen, dikkatli, tedbirli kişiler olması gerekir. Büro Makineleri Bakım ve Onarımcısı görevini büroda ya da atölyede, kapalı bir çalışma ortamında yürütür. Mesleğin icrası genellikle tek başına gerçekleştirilir. Bu mesleğin sahipleri zaman zaman diğer çalışanlarla, meslektaşlarıyla ve müşterileriyle iletişimde bulunur. Bu meslekte uzun süre çalışan kişilerde, boya-tiner kokusuna karşı hassasiyet görülmektedir.

Mesleğin eğitimi, yeterli başvuru olması durumunda tüm mesleki eğitim merkezlerinde elektrik-elektronik teknolojisi alanı Büro Makineleri Teknik Servisi dalında kalfalık ve ustalık eğitimleri şeklinde verilmektedir. Ayrıca mesleki ve teknik ortaöğretim okul/kurumlarının aynı alan ve meslek dalında da bu mesleğin eğitimi verilmektedir.

Büro Makineleri Bakım ve Onarımcıları endüstride, özel ve resmi kuruluşlarda, küçük veya büyük iş alanlarında büro makineleri tamirciliği ile ilgili bölümlerde çalışırlar. Ayrıca bu alanda imalat, bakım ve onarım servisleri kurabilirler. Bu meslek dalında iyi eğitim görmüş nitelikli eleman sıkıntısı çekilmektedir. Yeterli bilgiye ve eğitime sahip olan meslek elemanlarının iş bulmaları kolaydır.

Benzer Meslekler;

  • Elektrikli Ev Aletleri Bakım ve Tamircisi
  • Radyo ve Televizyon Tamircisi
  • Bilgisayar Bakım ve Tamircisi
  • Haberleşme Cihazları Bakım ve Onarımcısı
  • Elektrik ve Elektronik Malzemeler Satış Elemanı

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.