Cumhuriyet’in devlet yönetiminde ve toplumsal yaşamda meydana getirdiği ilerlemeler

Cumhuriyet’in devlet yönetiminde ve toplumsal yaşamda meydana getirdiği ilerlemeler
Cumhuriyet’in devlet yönetiminde ve toplumsal yaşamda meydana getirdiği ilerlemeler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Cumhuriyet, halkın iradesine dayanan bir yönetim şeklidir. Bu nedenle daha çok sosyal alanda etkileri görülmekte ve diğer alanlara tesir etmektedir. Sınıf farklılıklarının aşılması, hukukun üstünlüğünün sağlanması, cinsiyet ayrımının yaşanmaması, özgür ifade ve mahrem hayatın gizliliği gibi sosyal hak ve durumların ayrıcalıksız gerçekleşmesi için cumhuriyet önemli bir devlet yönetimidir.

Cumhuriyet devlet yönetimi olarak toplumsal hayatta herkesin iradesine sahip çıkması gerektiğini, hukukun her güç tahakkümünün üstünde olduğunu sosyolojik olarak yerleşik hale getirmiştir. Bu kavramların ve kurumların içinin doldurulması ve tarafsızlığın korunması bağımsızlık için de oldukça önemlidir. Bu bakımdan sosyal devlet yapısı, cumhuriyet devlet yönetiminden beslenmektedir.

13
190
17
27
148
20
190
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.