Deniz ulaştırma işletme mühendisi ne iş yapar

Deniz ulaştırma işletme mühendisi ne iş yapar
Ticaret gemilerinin işletilmesi ve yönetilmesi konusunda görev yapanların kimler olduğunu merak ediyorsanız bu mesleği okumanızıöneriyoruz.

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisi, ticaret gemilerinin verimli bir biçimde işletilmesi ile limanların yönetimi alanında çalışan kişidir.

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisleri, uzak yol vardiya zabiti veya uzak yol vardiya mühendisi olarak da deniz ticaret filosunda çalışır ve şu görevleri yapar;

• Gemilerin güvenli bir biçimde çalıştırılmasını ve işletilmesini sağlar,
• Yüklerin ilgili limana teslim edilmesini sağlar,
• Limanda deniz ticareti ile ilgili (brokerlik, forvarderlik, acentelik, sigorta, gümrükler) işleri yürütür,
• Teknik kadrolar ile yönetim kadroları arasında iletişimi sağlar. 

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisi olmak isteyenlerin, genel akademik yeteneğe, düşüncelerini ifade edebilme gücüne, sayısal düşünebilme yeteneğine, mekanik yeteneğe sahip, bir işi planlayan ve uygulamaya koyabilen, fen bilimlerine, özellikle matematiğe ve mekaniğe ilgili, bu alanlarda başarılı, şekiller arasındaki ilişkileri algılayabilen, dikkatli ve sorumluluk sahibi kişiler olması gerekir. Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisi, resmi ve özel deniz taşımacılık şirketlerinde, gemilerde ve limanlarda çalışır. Denizde açık havada çalışabileceği gibi büro ortamında da çalışabilir. Çalışma ortamı büro olduğu zaman temiz, gemilerde çalıştığı zaman sıcak, soğuk, nemli, tozlu, gürültülü, sarsıntılı, ıslak olabilmektedir. Çalışırken birinci derece verilerle (sayılarla) ilgili olmakla birlikte, gemi makineleriyle de ilgilidir. İşi gereği insanlarla da iletişim halindedir.

Mesleğin eğitimi, yükseköğretim kurumlarının Mühendislik Fakülteleri, Denizcilik Fakülteleri ve Deniz Bilimleri Fakültelerinin Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümünde verilmektedir.

Resmi ve özel deniz ticaret firmalarında, liman ve liman işletme kuruluşlarında, uluslararası sularda çalışan acente ve şirketlerde, denizcilikle ilgili sigorta ve finans kuruluşlarında, kaptan veya gemi makine mühendisi olarak gemilerde çalışabilirler. Özellikle son yıllarda denizciliğe yapılan teşvik ve uluslararası katkılarla, uluslararası düzeyde gelişmelere açılan denizcilik sektörümüz, mezunlara geniş çalışma alanı sağlamaktadır.

Benzer Meslekler;

  • Makine Mühendisi
  • İşletme Mühendisi
  • Gemi İnşaatı Mühendisi
  • Gemi ve Deniz Yapıları Mühendisi
  • Denizcilik İşletmecisi
  • Güverte Zabiti
  • Makine Zabiti

Kaynak:Eğitim Sistem

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.