Dernek ve vakıf kurban fiyatları

Dernek ve vakıf kurban fiyatları
İnsani yardım amaçlı faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri, ihtiyaç sahiplerine göndermek için vekaletle kurban kesimi gerçekleştiriyor.

Kızılay, Diyanet Vakfı, THK, LÖSEV, Mehmetçik Vakfı, Cansuyu, Yardımeli, İHH ve Deniz Feneri gibi kuruluşlar vekaletle kurban bağışında başı çekiyor. Bağışlar yurtiçi ya da yurt dışındaki yoksullara ulaştırılıyor.

İşte bu vakıf ve derneklerin yurt içi ve yurt dışı kurban bedelleri:

Kızılay kurban bedeli 735 TL

Bu sene Türkiye dahil, 32 ülkede “vekaletli kurban kesimi” gerçekleştireceğiz. Tarım bakanımızla sözleşme yaptık. Maliyetlerimizi düşürdük, organizasyon giderlerimizi azaltmaya çalıştık. Yurt içi kurban fiyatımız geçen sene 740 lira iken, bu sene 735 Türk Lirası olarak belirledik. Yurt dışında ise hisse başı 500 Türk Lirası olarak belirlendi. 2017 senesinde yaklaşık 100 bin hisse kurban için hedefledik. Bu da 2 milyon insana yurt içinde ve yurt dışında ulaşma anlamına geliyor. Kızılay kurban modelimiz var. Modelimiz, Et ve Süt Kurumu ile beraber kesilmiş olan kurbanlar, raf ömrü 1.5 yıl olan 800 gramlık kavurma konservelerine dönüşüyor. Konserveler yıl boyunca, muhtaç olan insanların sofralarını şenlendiriyor. Kurban Bayramı’nın 4 günlük bereketi 365 güne yaymış oluyoruz.
 
Vekalet vermek için Kızılay’a en kolay ulaşma yolu internet adresimizdir. Sayfaya gelen, kurban sayfasını internet adresinde görecektir. 4 taksit kredi imkanı ile ödemeler yapılabiliyor." açıklamasında bulundu.

İHH  kurban bedeli 620 TL

İHH İnsani Yardım Vakfı, 25 yıldır olduğu gibi bu yılda yine mazlumların yanında olacak; kurbanlarınızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için dünyanın 106 ülke ve bölgesine yola çıkacak. Kurban fiyatlarında yurt içi – yurt dışı ayrımı yapmayan İHH’nın bu yılki kurban bedeli ise 620 TL.
 
İHH İnsani Yardım Vakfı bu yılki Kurban organizasyonunu “25 yıldır ümmete kurban” sloganıyla yurt içindeki Kurban çalışmaları ile birlikte 106 ülke ve bölgede gerçekleştirerek 2 milyon ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyor.
http://www.ihh.org.tr/

Diyanet’in kurban bedeli yurt içi 850 TL, yurt dışı 600 TL

Türkiye Diyanet Vakfı olarak bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini yurt içinde 850 TL, yurt dışında da 600 TL olarak belirlediklerini vurgulayan Tutkun, “Vatandaşlarımız, www.diyanetvakfi.org.tr ve bagis.diyanetvakfi.org.tr adreslerinden online bağış yapabilmenin yanı sıra il ve ilçe müftülüklerimize, cami görevlilerimize, PTT şubeleri ile anlaşmalı bankalar aracılığıyla da vekalet yoluyla kurban programına katılıp kurbanlarını vekalet yoluyla kestirebilir” diye konuştu.

http://www.diyanet.gov.tr

Mehmetçik Vakfı kurban bedeli 

Mehmetçik Vakfı bu yıl hisse başına890 lira olarak belirledi. Vakıf, kurbanlıkları yurt içinde temin ediyor ve kesilen kurban etlerinin bir bölümünü kesim bölgelerindeki şehit yakınları, gazi Mehmetçik ailelerine dağıtacak.

http://www.mehmetcik.org.tr/

Cansuyu Derneği kurban bedeli 

Kurban, Allah'a yakınlaşmak, muhtaçla paylaşmaktır” sloganıyla bağış kabul eden Cansuyu Derneği, yurt içi kurban bedeli 850 TL olarak belirledi.

Dernek bölgelerdeki kurban fiyatlarını göz önüne alarak dört farklı kurban bedeli belirledi. Kurban bedelleri Afrika'da 400 TL, Asya'da 450 TL, Türkiye, Filistin Kampları ve Balkanlar'da 850 TL, abluka altındaki Gazze'de ise 1300 TL olarak belirlendi.

http://kurban.cansuyu.org.tr/

Yardımeli kurban bedeli ne kadar

Yardımeli Derneği hayırseverler tarafından vekalet verilen kurbanların nerede kesildiğini online olarak takip etme olanağı tanıyor. Dernek, Türkiye, Suriye, Ortadoğu ve Balkanlar için kurban bedelini 750 lira olarak belirledi.

Asya - Afrika 425 TL
Türkiye, Suriye, Ortadoğu, Balkanlar 750 TL
Filistin Gazze 950 TL

http://yardimeli.org.tr/

Deniz Feneri kurban bedeli 

Deniz Feneri Derneği 2017 yılı yurtiçi kurban kesim bedeli 840 TL'dir. Çad, Etiyopya, Fildişi Sahili, Gana, Kenya, Moritanya, Nijer, Somali, Sudan, Tanzanya, Uganda, Lübnan, Afganistan, Bangladeş, Endonezya, Filipinler, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Moğolistan, Pakistan, Sri Lanka, Tayland ülkeleri için kurban hisse bedeli 440 TL olarak belirlenmiştir. Resmi sitesinde ise online olarak son yapılan bağışlar ve bölgeleri de harita üzerinde gösteriliyor. 

http://www.denizfeneri.org.tr/

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.