Dikkat! YÖK'ten kritik LYS açıklaması

Dikkat! YÖK'ten kritik LYS açıklaması
YÖK'ten yapılan açıklamada: "LYS'ye başvuran öğrencilerimizin, ileride yatay geçiş imkanlarından tam olarak faydalanabilmelerine ve farklı puan türlerinin oluşabilmesine olanak sağlamak için, 2014-LYS'nin tamamına kayıt yaptırarak tüm sınavlara girmelerin

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Lisans Yerleştirme Sınavları'na (LYS) başvuran öğrencilerin, ileride yatay geçiş imkanlarından tam olarak faydalanabilmelerine ve farklı puan türlerinin oluşabilmesine olanak sağlamak için 2014-LYS'nin tamamına kayıt yaptırarak, tüm sınavlara girmeleri tavsiyesinde bulundu.

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, Kurul tarafından son dönemde yeniden düzenlenen "Yatay Geçiş Yönetmeliği" ile üniversite öğrencilerinin farklı puan türleri arasındaki yatay geçişlerinin kolaylaştırıldığı hatırlatıldı.

Öğrencilerin, yerleştikleri belli bir puan türündeki bölümden, farklı bir puan türündeki bölüme yatay geçiş yapmak istemeleri halinde, öğrencinin sınava girdiği yılki ÖSYM merkezi yerleştirme puanlarının dikkate alınacağı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Örneğin, işletme (puan türü TM1) programında kayıtlı bir öğrencinin inşaat mühendisliği programına yatay geçiş yapmak istemesi durumunda, merkezi yerleştirme puanları arasında MF4 puanının bulunması gerekmektedir. Bu öğrencinin MF4 puanı, geçmek istediği inşaat mühendisliği programının sınava girdiği yılki taban puanına eşit veya yüksek olması durumunda, öğrenci belirlenen uygulama esasları çerçevesinde yatay geçiş yapabilecektir.

Bu nedenle LYS'ye başvuran öğrencilerimizin, ileride yatay geçiş imkanlarından tam olarak faydalanabilmelerine ve farklı puan türlerinin oluşabilmesine olanak sağlamak için 2014-LYS'nin tamamına kayıt yaptırarak tüm sınavlara girmelerini önemle tavsiye ederiz."

Kaynak:Haber 7

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.