Din, iman, tevhid ve itaat kavramlarının anlamları

Din, iman, tevhid ve itaat kavramlarının anlamları
Din, iman, tevhid ve itaat kavramlarının anlamlarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Din terim anlam olarak; Yüce Allah (c.c) tarafından konulmuş kanunların bütününe denir. Tüm insanlara, yaratılış amaçlarını ve dünyaya geliş nedenlerini bildirir. Dinlere örnek verecek olursak; İslam, Hristiyanlık, Yahudilik ve benzeri gibi.

İman, İnanmak, din adına tebliğ ettiği konularda peygamberi doğrulamak anlamında bir terim. İman, bildirilen altı esasa inanmak ve Allahü teâlâ tarafından bildirilen, Muhammed aleyhisselamın Allahü teâlâ tarafından getirdiği emir ve yasakların hepsine inanmak ve inandığını dil ile söylemek demektir.

Tevhit kelime anlamı olarak; birlemek yani Allah’tan başka yaratıcının var olmadığına inanmak anlamına gelmektedir.“ Lâ ilâhe illâllah sözünü yinelemek ” anlamlarına gelmektedir..

İtaat kelime anlamı olarak; baş eğmek, emredileni bir şeyi yapmak, laf dinlemek gibi çeşitli anlamlara gelmektedir. Tav kökünden türemiş bir kelimedir.

1235
975
2124
172
213
115
367
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.