Dünya konut günü

Dünya konut günü
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 1985 yılında aldığı bir kararla oluşturulan Dünya Konut Günü, her yıl Ekim ayının ilk Pazartesi günü kutlanmaktadır.

Tüm insanlık açısından temel bir hak olarak kabul edilen; “yeterli ve sağlıklı” barınma hakkının karşılanması düşüncesinden hareketle 1985 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından  her yıl Ekim ayının ilk Pazartesi günü Dünya Konut Günü olarak kutlanmaktadır. Türkiye’de de resmi olarak tanınan ve uzun yıllar kutlanan  “World Habitat Day” (Dünya Konut Günü)’in amacı  hükümetlere, yerel yönetimlere ve genel olarak kamuoyuna insan yerleşimlerini daha iyi bir hale getirmenin ne kadar acil bir sorun olduğunu hatırlatmaktır.

2019 yılında Dünya Konut Günü 7 Ekim Pazartesi gününe rast gelmektedir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.