En değerli Sevgililer Günü hediyesi!

En değerli Sevgililer Günü hediyesi!
Yıllarca diyalize bağlı yaşayan Nurten Nalbant ve Nuray Gül’ü, eşlerinin vefası kurtardı. 7 Şubat günü yapılan ameliyatla Ziya Nalbant'tan alınan böbrek Nuray Gül'e, Mustafa Gül'den alınan böbrek de Nurten Nalbant'a nakledildi.

Bursa’da yıllarca böbrek yetmezliği çeken Nurten Nalbant ve Nuray Gül, eşlerinden yapılan çapraz nakille sağlığına kavuştu. Fedakâr kocalardan Ziya Nalbant, eşine 14 Şubat Sevgililer Günü hediyesi olarak böbreğini verdiğini söyledi. Nalbant ve Gül çiftinin ‘hayata dönüş’ hikâyesi geçen hafta başladı. Eşlerinin yaşadığı sıkıntılara dayanamayarak böbreklerini vermek isteyen Ziya Nalbant ve Mustafa Gül’ün karşısına büyük bir engel çıktı: Kan uyuşmazlığı. Umutların tükendiği noktada Acıbadem Bursa Hastanesi ekibi, ‘çapraz nakil’i önerdi. Hayat kurtaracak teklif sevinçle kabul edildi. Operasyon 7 Şubat’ta gerçekleştirildi. Ziya Nalbant’tan (45) alınan böbrek Nuray Gül’e (45), Mustafa Gül’den (45) alınan böbrek de Nurten Nalbant’a (38) nakledildi.

Böbrek yetmezliğinin 9 yıl önce başladığını belirten Nurten Nalbant, “Yaklaşık 5 yıldır diyalize giriyordum. Çok sıkıntı çektim. İki defa çapraz nakil fırsatı yakaladık ancak sağlık durumum el vermedi. Yılmadık, sonunda nasip Mustafa Bey’e ve eşine aitmiş.” dedi. Ziya Nalbant da evlenecek gençlere tavsiyede bulundu: “Eş adayınızın kan grubuna mutlaka bakın. Çünkü sıfır grubu bu tür konularda daha şanslı.” Mustafa Gül de gözyaşları içinde yaşadıklarını anlattı. 6 yıldır büyük zorluklar çeken eşine hiç düşünmeden böbreğini verdiğini ifade etti. Öğretmen olan Nuray Gül ise kız kardeşinden nakil almak üzereyken son dakika meydana gelen aksilik yüzünden moralinin çok bozulduğunu dile getirdi. Hayatta nasipten öteye hiçbir şeyin olmadığını söyledi: “Eşimin vefası bana güç verdi. Şu anda iyileşip bir an önce öğrencilerime kavuşmak istiyorum.”

Kaynak:

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.