Enformasyon teknolojileri uzmanı ne iş yapar

Enformasyon teknolojileri uzmanı ne iş yapar
Her türlü bilgi sistemini kullanabilen, bilgisayar ve teknolojisine ilgi duyan, görüşlerini başkalarına aktarmaktan hoşlanan, tasarım becerisine sahip herkesin bu mesleği okumasını öneriyoruz.

Enformasyon Teknolojileri Uzmanı bilgisayar işletim sistemlerini, farklı programlama dillerini, internet teknolojilerini ve web tekniklerini kullanarak her türlü işletmenin bilgi sistemlerini kullanabilen kişidir.

Enformasyon Teknolojileri Uzmanları;

• Kurumların ihtiyaçlarını dikkate alarak bilgi sistemlerini geliştirmek veya yönetmek için iş analizleri yapar,
• Gerekli bilgi sistemlerini ve ilgili ürünleri tasarlar,
• Web tabanlı uygulamalar geliştirir,
• Masaüstü uygulama sistemleri oluşturur,
• Yüksek düzeyli programlama sistemleri kullanır ve geliştirir.

Bu mesleği yapacak kişilerin genel olarak, sayısal yeteneği ve tasarım becerisi olan, bilgisayar teknolojileri ile yönetim ve işletmecilik alanına ilgi duyan, bildiklerini başkalarına aktarabilen ve ikna edebilen, araştırmacı ve yabancı dil bilgisine sahip kişiler olması gerekir. Genellikle büro ortamında çalışılmaktadır. Kişi tek başına veya ekip halinde çalışabilir. Üst düzey yönetimle ve müşterilerle iletişim halinde olunan ve proje dolayısı ile seyahat gerektirebilen bir meslektir.

Mesleğin eğitimi üniversitelere bağlı Fen-Edebiyat Fakültelerinin Enformasyon Teknolojileri Bölümünde verilmektedir.

Mezunlar genellikle özel sektörde olmakla birlikte kamu sektöründe de çalışmaktadırlar. Hemen hemen tüm üretim ve hizmet sektörü, sağlık hizmetleri, turizm, bankacılık, finans ve her ölçekteki işletmede enformasyon teknolojileri artan bir oranda kullanılmaktadır. Bilgisayar ağ yönetimi, sistem analizi ve tasarımı, e-ticaret, veritabanı sistemleri, web tasarımı ve yönetimi, yazılım geliştirme, danışmanlık gibi çok geniş bir alanda çalışabilme imkânına sahiptirler. Bilgisayar ve yazılım mühendislerinin yaptıklarından farklı olarak finans ve muhasebe alanlarında da almış oldukları eğitimler nedeni ile iş bulma olanakları daha geniştir.

Benzer Meslekler;

  • Bilgisayar Mühendisi
  • Yazılım Mühendisi
  • Bilişim Teknolojileri Mühendisi

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.