Eugéne Viollet-le-Duc ve Googledaki Dev Şato

Eugéne Viollet-le-Duc ve Googledaki Dev Şato
İnternet devi Google dünyaca ünlü Fransız mimar Eugéne Viollet-le-Duc için bir doodle hazırladı.

Bugün Eugéne Viollet-le-Duc isimli ünlü mimarın 200’üncü doğum yıldönümü. Peki Google neden Eugéne Viollet-le-Duc için bir doodle hazırladı? Eugéne Viollet-le-Duc’ı diğer ressamlardan ayıran yönü ve hikayesi ne?

Eugéne Viollet-le-Duc 1814 yılında Paris’te dünyaya geldi.

Eugéne Viollet-le-Duc mimar olduğu kadar arkeolog ve kuramcıydı.

Eugéne Viollet-le-Duc çok sayıda ortaçağ yapısı binaların onarımını üstlenirken, Gotik mimarlığın Fransa’da canlanmasında büyük rol oynadı.

Eugéne Viollet-le-Duc 27 Ocak 1814 yılında Paris’te dünyaya geldi ve Eugéne Viollet-le-Duc hayatını 1879 yılında Lozan’da kaybetti.

Eugéne Viollet-le-Duc mimar, restorasyon uzmanı, araştırmacı, yazar kişiliğiyle 19’uncu yüzyıla adını altın harflerle yazdıran sanatçılardan biriydi.

Eugéne Viollet-le-Duc tarafından geliştirilen çalışmalar sayesinde Fransa’nın Ortaçağ yapıları yeniden incelenmiş ve restore edilerek bugünlere gelmesine katkıda bulunmuştur.

Eugéne Viollet-le-Duc tarafından mimarisi hazırlanan ve Google’a doodle olan Pierrefonds Şatosu Paris’in kuzeyinde yer alır.

Eugéne Viollet-le-Duc eseri olan bu şato ortaçağın karakteristik savunma kalesi özelliklerini taşımaktadır. Şatonun bugüne kadar ayakta kalabilmesi de yine Eugéne Viollet-le-Duc tarafından mümkün olabilmiştir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.