Felak suresinden çıkarabileceğimiz temel mesajlar

Felak suresinden çıkarabileceğimiz temel mesajlar
Felâk suresi bize hangi mesajları vermektedir, sureye göre nelerden Allah’a (c.c.) sığınmamız gerekir, Felak suresinden çıkarabileceğimiz temel mesajlar nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Felak suresine göre nelerden Allah’a (c.c.) sığınmalıyız? Allah’a (c.c.) sığınmak bize hangi duyguları yaşatır ve neler kazandırır? Düşüncelerinizi açıklayınız.

Felak suresi, kısa surelerden biri olarak namazlarda okunan ve en çok bilinen ayetlerden oluşmaktadır. Allah’a sığınma konulu olarak ilk ayeti de bu şekilde başlamaktadır. Allah’a sığınmak tek ve üstün güç olarak Allah’a iman etmek demektir. Bunun dua eder ve ibadetlerimizi de yerine getiririz.

Felak suresi, koruyucu özelliklere sahiptir. Bu nedenle sık sık okunması gerekir. Okunması dua yerine geçer, ibadet sayılır, sevap kazanmaya vesile olur.

felak-suresi.jpg

Felak suresinden çıkarmamız gereken mesajlar şu şekildedir:

  • Yarattığı şeylerin şerrinden sığınmak gerekir.
  • Karanlık çöktükten sonra gecenin şerrinden sığınmak gerekir.
  • Düğümleri üfleyen üfürükçülerin şerrinden korunmak gerekir.
  • Kıskançlık gösteren kıskancın şerrinden korunmak gerekir.
  • Felâk Sûresi, insanlara dünya ve âhiretteki bütün şerlerden Allah Teâlâ’ya nasıl sığınılacağını öğretmektedir.
  • Peygamber Efendimiz -sallâllâhu aleyhi ve sellem-’in özel bir sıkıntısı sebebiyle bu sûrenin inmiş olması, onun genel bir hüküm koymasına, başka durumlarda da okunmasına engel değildir.
  • Sûrede, “karanlık çöktüğü zaman gecenin”, “düğümlere üfleyen büyücülerin” ve “başkasının elindeki nîmete hased eden hasetçilerin” şerrinden sakınılması gerektiği öğretilmiştir. Elbette bütün kötülükler, sadece bu üç grup eliyle ortaya çıkmamaktadır.

643
59
816
52
91
38
46
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.