Fizyolojik sinyal izleme teşhis ve kayıt cihazları teknisyeni ne iş yapar

Fizyolojik sinyal izleme teşhis ve kayıt cihazları teknisyeni ne iş yapar
Matematik-fen bilimleri-tıbbi cihazlar-elektronik sistemler. Bu dörtlüilginizi çekiyorsa mesleğin açıklamalarını okumadan geçmeyin.

Fizyolojik Sinyal İzleme Teşhis ve Kayıt Cihazları Teknisyeni fizyolojik sinyallerin teşhis ve tedavi amaçlı izlenmesi ve işlenmesinde kullanılan cihazların kurulum, montaj, bakım, onarım ve ölçümleme işlemlerini yapan kişidir.

Fizyolojik Sinyal İzleme Teşhis ve Kayıt Cihazları Teknisyenleri;

• Tıbbi cihaz (teknik servis) iş akışlarını düzenler,
• Cihazların/sistemlerin üretici firma tarafından hazırlanan kurulum yönergelerini izleyerek ilk kurulum ve montajını gerçekleştirir,
• Cihazların standartlarına uygun olarak ve hassas ölçü aletlerini kullanarak ayarlarını kontrol eder, testlerini, bakımlarını yapar, arızalarını tespit eder ve giderir,
• Cihazlar ömrünü doldurana kadar üretici firma tarafından yayınlanan güncelleme ve iyileştirme faaliyetlerini yerine getirir.

Fizyolojik Sinyal İzleme Teşhis ve Kayıt Cihazları Teknisyeni olmak isteyenlerin fen bilimleri ve matematiğe ilgili, renk ve sesleri ayırt edebilen, mekanik alanında yetenekli, şekil ilişkilerini algılayabilen, yorum ve analiz yeteneği yüksek, hızlı çözüm üretebilen, sabırlı, dikkatli, sorumluluk duygusu gelişmiş, ayrıntıları algılayabilen bireyler olması gerekir. Genellikle kapalı cihaz odalarında, hastanelerde teknik servis birimlerinde, firma atölyelerinde çalışırlar. Bakım ve arıza için sık sık şehirlerarası seyahat edebilirler. Mikrobiyolojik risk taşıyan ortamlarla karşılaşabilirler. Görev yaptıkları ortam aydınlık ve temizdir. Çalışılan cihazlara ve ortamlara, özel riskli durumlara daima uygun teçhizat ve donanımla hazır olmak durumundadırlar.

Mesleğin eğitimi, mesleki ve teknik liselerin Fizyolojik Sinyal İzleme Teşhis ve Kayıt Cihazları dalında verilmektedir.

İş bulma olanakları oldukça yüksektir. Kamu ve özel sektörde çalışabilirler. Temel elektronik bilgisi aldıklarından, elektronikle ilgili diğer bütün dallarda çalışma olanağı bulabilirler.

Benzer Meslekler;

  • Tıbbi Görüntüleme Sistemleri Teknisyeni
  • Tıbbi Laboratuvar ve Hasta Dışı Uygulama Cihazları Teknisyeni
  • Yaşam Destek ve Tedavi Cihazları Teknisyeni

Kaynak:Eğitim Sistem

1
1
0
4
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.