Genel ağın sizin hayatınızdaki yeri nedir

Genel ağın sizin hayatınızdaki yeri nedir
Genel ağın sizin hayatınızdaki yeri nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Genel ağ, bilgisayar ağı anlamına gelmektedir. Genel ağ unsurları bilgisayarlar olarak kullanılmaktadır. İnternete bağlanan bütün nesneler genel ağ içinde yer alabilir. Nesnelerin interneti bu şekilde geliştirilmektedir. tablet, akıllı telefon cihazları da bu şekilde geliştirilmektedir. Genel ağın hayatımızda önemli bir yere sahiptir.

Genel ağın hayatımızdaki yeri, marketlerde alışveriş yaparken, internetten alışveriş yaparken, internette araştırma yaparken, telefonla haberleşme imkanını kullanırken, ödevlerimi yapmamda çok büyük faydası oluyor gibi durumlarda sıklıkla kullanıldığı için çok değerlidir. Genel ağ gün geçtikçe gelişmekte ve uydu üzerinden de yayınlar yapılarak genel ağlar genişletilmeye devam etmektedir. Genel ağ bankalarda da sıklıkla kullanılmaya devam etmektedir.

Bilgisayar ağı, küçük bir alan içerisindeki veya uzak mesafelerdeki bilgisayarların ve/veya iletişim cihazını iletişim hatları aracılığıyla birbirine bağlandığı, dolayısıyla bilgi ve sistem kaynaklarının farklı kullanıcılar tarafından paylaşıldığı, bir yerden başka bir yere veri aktarımının mümkün olduğu iletişim sistemi. En az iki bilgisayarı birbirine bağlayarak bir ağ oluşturulur. 1980'li yıllarla birlikte, Ethernet ve LAN teknolojisinin gelişmesiyle, kişisel bilgisayarlar ve ofisler bilgisayar ağlarına kavuşmuştur. En bilinen ve en büyük bilgisayar ağı, İnternettir.

523
1523
1814
634
1008
1007
2240
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum