Google'dan Ada Lovelace'a özel doodle 10 aralık

Google'dan Ada Lovelace'a özel doodle 10 aralık
Google programlamanın temelini atan kişi olarak kabul edilen Ada Lovelace'ın doğum günene özel doodle yaptı. Ada Lovelace Bilgisayar dünyasındaki ilk kadın olarak kabul edilmektedir.

Ada Lovelace kimdir?

(Augusta Ada Byron King, Countess of Lovelace (10 Aralık 1815 Londra, İngiltere – 27 Kasım 1852 Marylebone, Londra, İngiltere) programlamanın temelini atan kişi olarak kabul edilir. Bilgisayar dünyasındaki ilk kadındır.
"Programlamanın İlkeleri" olarak genellediği görüşler geçerliliğini korumaktadır. Charles Babbage ile 18 yaşındayken tanışmış, onun delikli kartlarla çalıştırdığı dokuma makinasıyla ilgili makale yayınlamış ve bugünkü döngü ve rutinlerin temelini oluşturmuştur. Daha sonra analitik makine ile Bernoulli sayılarının hesaplanmasına yönelik bir program geliştirmiştir. Fakat karşı çıkanlar Babbage'den önce bu tarz programlar yazıldığını iddia etmişlerdir.
1835 yılında Lord Lovelace ile evlenmiştir. Bu evlilikten 3 çocuğu olmuştur. 37 yaşındayken İngiltere'de öldü.
1970 yılında geliştirilen bir programlama diline de onun onuruna "Ada" ismi verilmiştir.

Kaynak:Stargazete

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.