Google'dan Audrey Hepburn doodle'ı

Google'dan Audrey Hepburn doodle'ı
Google, bugün anasayfasında yer verdiği doodle ile beyaz perdenin unutulmaz yüzlerinden ünlü İngiliz aktris Audrey Hepburn'ün doğum gününü kutladı.Google, bugün anasayfasında yer verdiği doodle ile sinemanın gelmiş geçmiş en güzel yüzlerinden biri olan A

AUDREY HEPBURN'ÜN HAYATI

Oscar ödüllü dünyaca ünlü sinema oyuncusu Audrey Hepburn 4 Mayıs 1929 yılında Belçika'nın Brüksel bölgesinde yer alan Ixelles'te dünyaya geldi. Hollandalı barones bir anne ve İngiliz bankacı bir babanın kızı olan Audrey Hepburn babasını annesi ile boşanmalarından sonra bir daha göremedi. 10 yaşındayken annesi başka bir adamla evlenen Audrey Hepburn Nazi işgalleri sırasında Hollanda'ya göç etmek zorunda kaldı. Oldukça zorlu bir çocukluk geçiren Audrey Hepburn bu yaşlarında sinemaya ilgi duymaya başladı. Savaşın sona ermesiyle birlikte İngiltere'nin başkenti Londra'da bir bale okuluna yazıldı ve bir süre boyunca modellik yaptı.

Audrey Hepburn ilk filmi olan "Young Wives Tale"da rol aldığında henüz 22 yaşındaydı. Audrey Hepburn güzelliği ve zerafeti ile dikkatleri üzerine çekti ve kariyeri hızlı bir yükselişe geçti. "Monte Carlo Baby", "Lavender Hill Mob" ve "Secret People" gibi filmlerde oynadıktan sonra Audrey Hepburn , 1952'de rol aldığı "Roman Holiday" ile büyük başarı kazandı. Bir prensesi canlandırdığı "Roman Holiday" Audrey Hepburn'un ilk başrolüydü. Audrey Hepburn Gregory Peck ile birlikte rol aldığı film sayesinde En İyi Kadın Oyuncu Akademi Ödülü'nü kazandı. Bu ödül onu bir anda yıldız mertebesine yükseltti ve Hepburn hızını hiç kaybetmeden art arda başarılı yapımlarda rol aldı.

1954'de usta yönetmen Billy Wilder'ın "Sabrina"sında ünlü oyuncu Humphrey Bogart ile rol alan güzel yıldız bu filminden bir Oscar adaylığı kazandı. Daha sonra Audrey Hepburn "War And Peace", "Funny Face", "Love in the Afternoon", "Green Mansions" ve "The Unforgiven" gibi filmlerde rol aldı. 1957 senesinde ki Billy Wilder Love in the Afternoon filminde Gary Cooper ile oynar, bu iyi bir aşk filmidir. Kariyerinin bu kısmında dönemin en ünlü yönetmenleri ve aktörleri ile çalışan Hepburn çalıştığı herkesi kendine hayran bırakıyordu. O yalnızca güzel ve yetenekli bir oyuncu değil aynı zamanda zarif bir hanımefendiydi. Güzel yıldız daha sonra "My Fair Lady", "Breakfast at Tiffany's" ve "Wait Until Dark" gibi filmlerle büyük başarı kazandı.1962 de Tiffany'de Kahvaltı'da George Peppard ile başrolleri paylaştı ve usta Yönetmen Blake Edwards tarafından yapılmış bir filmdir. Burada git geller yaşayan bir kadının iç dünyasını oynar.

Audrey Hepburn bu başarılı oyunculuk kariyerinin yanında birçok yıldız oyuncu gibi özel hayatıyla da sürekli gündemde kaldı. Gerek William Holden ile yaşadığı fırtınalı aşk gerek Mel Ferrer ile yaptığı sorunlu evlilik tüm dünya tarafından yakından takip edildi. Audrey Hepburn'un Mel Ferrer'den Sean adında ve Dr. Andrea Dotti'den Luca adında iki çocuğu var. Audrey Hepburn 1990'da oyunculuğu askıya aldı ve yalnızca çok özel projelerde yer aldı. Audrey Hepburn 20 Ocak 1993'te İsviçre'de bağırsak kanserinden öldüğünde 63 yaşındaydı. Audrey Hepburn 'un mezarı şu an İsviçre'de bulunuyor.

Audrey Hepburn tüm oyunculuk kariyeri boyunca sayısız ödülün sahibi oldu. 1954'de "Roman Holiday" ile kazandığı Oscar'ın yanında tam 4 kez En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ına aday gösterildi. Bunun yanında 2 kez İngiliz Film Akademisi Ödülleri BAFTA'yı kazanan Hepburn bu ödüle iki kez de aday gösterildi. Ayrıca Audrey Hepburn 'un iki adet Altın Küre Ödülü bulunuyor.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.