Google'ın 16 Ocak Doodle'ı Frank Zamboni Kimdir

Google'ın 16 Ocak Doodle'ı Frank Zamboni Kimdir
Buz pistlerini temizleyen aracı keşfeden Frank Zamboni'nin 112. yaş gününü unutmayan Google, 16 Ocak Doodle'ında Frank Zamboni'ye yer verdi.

Google, hergün tarihten önemli bir isim için Doodle hazırlamaya devam ediyor. 16 Ocak'ın Doodle'ı ise, buz pistlerini temizleyen aracı bulan Frank Zamboni'ye ait.

Buz pistini temizlemeyi amaç edinen basit bir Doodle oyunu ile görseli destekleyen Google, eğlenceli bir Doodle ile karşımızda. Peki Doodle'a konu olan Frank Zamboni kimdir?

İtalyan asıllı Amerika vatandaşı olan Frank Zamboni, 1901 ile 1988 yılları arası yaşadı. En büyük icadı olan buz düzeltme aracını 1949'da keşfeden Zamboni, Paramout Frank J. Zamboni & Co adında bir şirket kurmuş, 1953 yılında aracı için patent almıştır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.