Güzel ahlaklı olmak bize neler kazandırır

Güzel ahlaklı olmak bize neler kazandırır
Güzel ahlaklı olmak bize neler kazandırır, bu konuda aile büyüklerinizle konuşunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Güzel ahlak insanı kötülüklerden uzak tutar iyiliklere yöneltir. Kişiler çevresiyle uyumlu bir insan haline gelir. Allah güzel ahlaklı kişileri sever. Güzel ahlaklı kimseler çevresindekiler tarafından da sevilir. Bu sayede hem kendileri mutlu, huzurlu olur hem de diğer insanların mutluluğuna katkıda bulunurlar. Güzel ahlaklı insanların olduğu bir toplumda toplumun huzurlu olur, birlik ve beraberlik sağlanır.

Dinimiz kötü huylardan kaçınıp iyi huylar edinmemizi emretmektedir. İyi huylar insanın iyi işler yapmasını sağlar. Güzel ahlak, insan ruhunun alışkanlık haline getirdiği iyi huylara verilen isimdir.

Güzel ahlak kişiyi kötülüklerden uzak tutarak iyiliklere yöneltir. Birey çevresiyle uyumlu bir insan haline gelir. Güzel ahlaklı kişileri hem Allah hem de çevresindeki insanlar severler. Böylece hem kendileri mutlu olur hem de diğer insanların mutluluğuna katkıda bulunurlar.

Güzel ahlaklı insanlar tarafından oluşturulan bir toplumda toplumun huzurunu bozacak, birlik ve beraberliği ortadan kaldıracak davranışlar hoş görülmez.

2607
576
2002
373
387
606
2587
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum