Hataları bağışlamanın, affedici olmanın insan ilişkileri açısından önemi

Hataları bağışlamanın, affedici olmanın insan ilişkileri açısından önemi
Hataları bağışlamanın, affedici olmanın insan ilişkileri açısından önemi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kusurları örtmek, hataları affetmek erdemli bir davranıştır. Oysaki bugün pek çok insana affetmek zor geliyor. Eğer affederse o insanı haklı bulacağı anlamı taşıdığını düşünüyor. Oysaki affetmek, o kişiye hak vermek anlamına gelmez. Affeden insan her şeyden önce Allah’ın rızasını kazandığı gibi içindeki kini de söküp atmış olur. İnsanlar, yaptıkları hatayı bağışlayan, özür dilediklerinde başkalarını affedebilen kimselere saygı duyarlar.

Evde, okulda, arkadaş ya da aile ortamında günlük yaşamda hatalı davranışta bulunan insanlarla karşılaşmak mümkün. Önemli olan hata yapmak değil, hatayı fark ettiğimiz anda özür dilemektir. Tabii bu gibi hatalı davranışlarla karşılaşan kişiye düşen sorumluluk da; olgunluk gösterip, anlayışlı olmak ve bağışlamayı bilmektir.

177
102
143
64
87
339
63
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum