Hicr suresi, 94. ayeti tebliğin hangi aşamasına işaret etmektedir

Hicr suresi, 94. ayeti tebliğin hangi aşamasına işaret etmektedir
Hicr suresi, 94. ayeti tebliğin hangi aşamasına işaret etmektedir, Ey Muhammed! Şimdi sen, sana emrolunanı açıkça ortaya koy veAllah’a ortak koşanlara aldırış etme ayeti tebliğin hangi aşamasına işaret etmektedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz

Tebliğ kelimesinin Türkçe karşılığı bildiridir. Tebliğ bir şeyi bildirmek, duyurmak anlamına gelir. İslamiyet'te ise tebliğ; doğru bilgiyi yani Allah'ın sözlerini, onun varlığını, ona nasıl ibadet edileceğini anlatmak ve tüm insanlara ulaştırmak anlamına gelir. Tebliğ, İslamiyet için peygamberlerde bulunması vacip görülen bir özellik, bir görevdir.

Soruda Hicr suresinin 94. ayeti verilmiş. “Ey Muhammed! Şimdi sen, sana emrolunanı açıkça ortaya koy ve Allah’a ortak koşanlara aldırış etme.” anlamına gelen ayette tebliğin hangi aşamasında olduğu sorgulanmış. Bu cümlelerde Allah'a ortak koşanlara yani şirke düşenlere aldırış etme, sen sana emrolunananı yap, deniyor. Emredilen şey ise gerçekleri yani Allah, tüm varlıkların yaratıcısıdır. Allah'ı bize tanıtır, neden yaratıldığımızı anlatır ve nasıl yaşamamız gerektiği öğretilir.

Yani aslında ayette insanlara duyurulması söyleniyor. Artık korkmadan dini konuşma zamanı.

5
0
3
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.