Hilfü’l-fudûl gibi bir topluluğa katılsanız kimlere yardım etmek istersiniz

Hilfü’l-fudûl gibi bir topluluğa katılsanız kimlere yardım etmek istersiniz
Hilfü’l-fudûl gibi bir topluluğa katılsanız kimlere yardım etmek istersiniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bu topluluk Hz. Muhammed (s.a.v.) zamanında Mekke'de toplanan ve günümüzün insan hakları koruyuculuğuna benzeyen bir oluşumdur. Bu toplantıya katılan herkes biri zulme uğradığında onun yanında yer alacakları konusunda yemin etmiştir. Zulmü def edinceye kadar zalimin karşısında dikileceklerdi. Ben de bu toplantıya katılmış olsam ben de her zaman zulme direneceğimi zalimin karşısında olacağımı söylerdim.

Böyle bir topluluğa katılırsam: Yetimlere, öksüzlere, fakirlere, yoksullara, ezilenlere, mağdurlara, mazlumlara, eziyet çekenlere ve buna benzer durumda olanlara yardım etmek isterim.

Hilfü’l Fudul, Ficar Savaşları sonrasında iyi ve saygın kişilerin önderliğinde kurulmuş bir barış cemiyetidir. Hz. Muhammed de bir müddet sonra bu cemiyete katılmıştır. Hilfü’l Fudul, Hicret sonrasında siyasi parti olarak göreve devam etmiş ve Hz. Osman’ın ölümüyle birlikte faaliyetleri sona ermiştir. Hilfü’l Fudul’da görev alan kişiler farklı dünya görüşünde olsalar bile temel ahlaki ilkelerde birleşmişlerdir. Topluluğun en temel vazifesi zulmü engellemek ve uzlaşma yoluna varmaktır.

45
241
339
12
7
6
26
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.