Hükümetten 400 lira bayram harçlığı kimlere verilecek?

Hükümetten 400 lira bayram harçlığı kimlere verilecek?
Hükümet, terör nedeniyle mağdur olan 10 bin aileye bayramda ihtiyaçlarını karşılamaları için 400 lira yardımda bulunacak. Bunun yanı sıra ailelere 100 lira da çocukları için bayram harçlığı dağıtılacak.

Uzun zamandan beri bölücü terör örgütü PKK’nın baskısı altında hayatına devam eden vatandaşların huzurlu ve rahat bir Ramazan Bayramı yaşaması için önemli bir proje yürürlüğe girecek.

Yaklaşık bir yıldır devam eden operasyonlar esnasında evleri zarar gören ve uzun bir süre başka yerlerde yaşamak zorunda kalan 10 bin aileye Ramazan Bayramı’ndan önce para yardımı yapılacak. Bu rakam 400 lira olarak belirlendi. Hükümetin verdiği talimat neticesinde, valilikler ve ilgili kurumlar yardıma muhtaç aileler belirlemek için çalışmalara başladı.

Bayram öncesi ailelere dağıtılması planlanan yardımların yanı sıra, bayramda çocukları olan ailelere fazladan 100 lira harçlık verilmesine karar verildi.  

Hükümet, 400 liraya ilave olarak çocuklar için vereceği 100 liranın haricinde bölgede bulunan çocuklara bayram kıyafeti de alacak. Kıyafet ve para yardımları ise Kızılay tarafından yapılacak. Kızılay, tespit edilen ailedeki kadınlar adına banka hesabı açtırarak parayı buraya yatıracak.

Ramazan Bayramı’ndan ziyade Kurban Bayramı’ında da aynı çalışmaların yürütülmesi için çalışmalar çoktan başladı. Bu uygulamanın daha sonraki bayramlarda devam edip etmeyeceği ilerleyen günlerde netlik kazanacak.

Bölücü terör örgütü PKK’ya karşı yürütülen operasyonlar kararlı bir şekilde devam ediyor. Bölge halkının mağduriyetini gidermek için gerekli adımları atmaya hazırlanan yetkililer, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerini yeniden inşa etmeye hazırlanıyor.

Operasyonlar sırasında evi yıkılan vatandaşlara evlerini onarmaları için maddi yardım yapılacak. Evi kullanılamaz halde olan kişiler için de TOKİ harekete geçti.

Terörden temizlenen il ve ilçelere yeni iş merkezleri kurulacak. Bu merkezlerde erkekler kadar en az kadınlar da istihdama kazandırılacak. Ayrıca Güneydoğu’nun çehresini değiştirecek önemli projelerin de tasarı aşamasında olduğu gelen haberler arasında bulunuyor.

Sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı bölgelerde Ramazan ayının coşkusu sürüyor. AK Parti milletvekilleri, bakanlar, gençlik kolları, kadın kolları, Ramazan Bayramına kadar bölge halkıyla iç içe olacak.

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.