Hz. Ebubekir’in (r.a.) dilinden dua

Hz. Ebubekir’in (r.a.) dilinden dua
Rabb’im, bu affına pek muhtaç kulunu bilerek ya da bilmeyerek işlediği günahlardan dolayı şakîlerden eyleme!

Rabb’im, inayetini esirgeme ve bu bendeni hep Sana kullukta istihdam eyle!
Allah’ım! Sen bir şeyi dilemeden hiç kimse o şeyi dileyemez. Ne olur, meşîet-i İlahîye’ni, irademi beni hep Sana yakınlaştıracak ameller için kullanmam istikametinde gerçekleştir!

Ey Kudreti Nihayetsiz Allah’ım! Senden benim bütün hareketlerimi rızan istikametinde ve takva dairesinde tutmanı diliyorum.

Allah’ım! Hayrı yaratan da Sen, şerri yaratan da Sensin. Senin kullarından bir kısmı hayır yolunu, bir kısmı da şer yolunu tutmuşlardır. Rabb’im! Sen beni hep hayır yolunda yürüyenlerden eyle!

Allah’ım! Cennet’i de, Cehennem’i de yaratan Sensin. Kullarından bir kısmını Cennet’e ehil hâle getirdin; diğer kısmı da kendi cürümleri yüzünden Cehennem’e müstahak oldular. Rabb’im! Sen bu nâçar kulunu Cennet’in sakinlerinden biri eyle!

Ne olur Rabb’im! Benim sadrımı imana aç ve imanın güzelliklerini kalbime duyur ve o güzelliklerle ruhumu doyur!

Allah’ım! Ölümden sonraki hayatımı güzel bir hayat eyle ve beni Sana yakın olan mukarreb kullarının arasına kat.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.